אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

בורקס תפוחי אדמה ביתיים

שי-לי ליפא עם מתכון לנשנוש המושלם: בורקס תפוחי אדמה שמכינים בבית ממש, אבל ממש בקלות

שי-לי ליפא | מתכון לחיסכון | פורסם 27/03/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 319 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכ-45 בורקסים קטנים:

1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס, מופשר לילה במקרר

ביצה טרופה ומעט שומשום, לציפוי

למלית:

2 כפות שמן זית

1 בצל בינוני, קצוץ דק

3 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים, קלופים ומעוכים לפירה

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 3 תבניות בנייר אפייה.

2 מכינים את המלית: מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מצננים היטב.

3 מעבירים את הבצל לקערה (יחד עם השמן שבו טוגן). מוסיפים פירה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

4 ממלאים, מעצבים ואופים: פורשים את הבצק על משטח העבודה כשהניילון כלפי מטה. חותכים את הבצק לרוחב בעזרת סכין חדה ל-15 רצועות ברוחב 6 ס"מ.

5 חותכים כל רצועה ל-3 מלבנים, כך שמתקבלים 45 מלבנים בגודל 6*8 ס"מ.

6 מניחים כפית מהמלית לאורך הקצה הצר של כל מלבן ומגלגלים לגליל קטן (אין צורך להדק את הבצק בקצוות. המלית תציץ קצת החוצה במהלך האפייה).

7 מסדרים את הבורקס בתבניות כשהתפר כלפי מטה. מברישים בביצה ומפזרים שומשום.

8 אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שהבורקס זהובים.