בורקס תפוחי אדמה ביתיים
שי-לי ליפא עם מתכון לנשנוש המושלם: בורקס תפוחי אדמה שמכינים בבית ממש, אבל ממש בקלות
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לכ-45 בורקסים קטנים:
1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס, מופשר לילה במקרר
ביצה טרופה ומעט שומשום, לציפוי
למלית:
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני, קצוץ דק
3 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים, קלופים ומעוכים לפירה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 3 תבניות בנייר אפייה.
2 מכינים את המלית: מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מצננים היטב.
3 מעבירים את הבצל לקערה (יחד עם השמן שבו טוגן). מוסיפים פירה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
4 ממלאים, מעצבים ואופים: פורשים את הבצק על משטח העבודה כשהניילון כלפי מטה. חותכים את הבצק לרוחב בעזרת סכין חדה ל-15 רצועות ברוחב 6 ס"מ.
5 חותכים כל רצועה ל-3 מלבנים, כך שמתקבלים 45 מלבנים בגודל 6*8 ס"מ.
6 מניחים כפית מהמלית לאורך הקצה הצר של כל מלבן ומגלגלים לגליל קטן (אין צורך להדק את הבצק בקצוות. המלית תציץ קצת החוצה במהלך האפייה).
7 מסדרים את הבורקס בתבניות כשהתפר כלפי מטה. מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
8 אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שהבורקס זהובים.