רוגלך לוטוס קלים להכנה
5 מרכיבים ופחות משעה - זה כל מה שאתם צריכים בשביל לשגע את כל בני הבית והשכנים בניחוחות הורסים של רוגלך טריים ופריכים. ליד הקפה, לפני הקפה, אחרי הקפה - למי אכפת, העיקר שהם יהיו פה לידנו
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (24 מנות):
250 גרם קמח (2 כוסות פחות 3 כפות)
125 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
125 גרם גבינת שמנת
1 כף אבקת סוכר
חצי צנצנת ממרח לוטוס בטמפרטורת החדר
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2 מערבבים יחד את כל המרכיבים למעט ממרח הלוטוס במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה, עד שמתקבל בצק רך ודביק.
3 מקמחים את משטח העבודה, מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומכדררים לכדורים.
4 מקמחים שוב את משטח העבודה ומרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר כ-25 ס"מ.
5 בעזרת סכין או פלטה קטנה מורחים את עיגולי הבצק בשכבה נדיבה של ממרח לוטוס.
>> לבלוג של אולגה - המרכיב הסודי
6 חותכים כל עיגול בצק ל-12 משולשים בעזרת גלגלת פיצה או סכין לא משוננת: קודם חותכים כל עיגול לארבעה רבעים, ואחר כך כל רבע – לשלושה משולשים.
7 מגלגלים כל משולש מכיוון הצד הרחב לכיוון הצד הצר, ומסדרים את הרוגלך על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
8 אופים כ-20 דקות, או עד שהרוגלך מזהיבים.
9 שומרים בכלי אטום.
הערות:
* אם רוצים אפשר לוותר לגמרי על הסוכר במתכון. הממרח די מתוק.
* כשחם בבית הבצק עלול להידבק למשטח העבודה. השתמשו בקמח על מנת למנוע את זה.
* יותר נוח לגלגל את הרוגלך כשמוציאים כל משולש החוצה מתוך עיגול הבצק החתוך. כך הוא לא נוגע במשולשים האחרים.