צילום׃ Lyudmila Suvorova, ShutterStock
עוגיות אוזני פיל
שני מרכיבים, זה כל מה שצריך בשביל להכין את העוגיות שרבים (ביניהם אנחנו) טוענים שהן הכי ממכרות שיש. אז תגידו אתם, זה לא פשע להשאיר את המתכון הזה ככה מתנדנד באוויר?
| mako אוכל
| פורסם 11/06/19
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
חצי כוס סוכר
חבילת בצק עלים (מופשר לילה במקרר)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מפזרים כף אחת של סוכר על משטח העבודה, ומניחים מעליה דף של בצק עלים. מרדדים אותו מעט ושומרים על עובי אחיד. מפזרים מעל עוד 2 כפות סוכר.
2 מגלגלים את הבצק משני הצדדים עד האמצע (כלומר – תופסים את צד ימין ומגלגלים עד אמצע המלבן, תופסים מצד שמאל ומגלגלים עד הנקודה בה פוגשים את הצד השני). חותכים את הקצוות, ואז פורסים את הגליל שקיבלנו לפרוסות בעובי סנטימטר-שניים.
3 מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה (שומרים על מרווחים בין העוגיות), מפזרים עוד כף של סוכר מעל ואופים במדף האמצעי של התנור, עד שמזהיב, 20-25 דקות.