צילום׃ דרור עינב, mako אוכל
ספגטי בשום קונפי
חכמים מאיתנו כבר אמרו שכל המוסיף גורע, אבל הפסטה הזאת לוקחת את הטיפ הזה צעד קדימה: במקום רוטב, היא נשענת על מרכיב אחד שעושה את כל העבודה. שום קונפי, חברים. זה כל הסוד (ומכינים אותו בלי בעיה!)
רותם אלון גלעדי | mako אוכל
| פורסם 21/07/19
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
4 ראשי שום
רבע כוס שמן זית
חצי כפית מלח
1 חבילה (500 גרם) פסטה מסוג ספגטי
1 כף צ'ילי מיובש
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מפרידים את ראש השום לשיניים, אך לא מקלפים אותן.
3 מניחים בסיר או בתבנית קטנה את המלח ושיני השום ויוצקים שמן זית עד לכיסוי מלא של השיניים (אפשר להוסיף טימין או תבלין אחר שאוהבים).
4 מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעה. מומלץ לבדוק אחרי חצי שעה שהשיניים לא נשרפות, אם הן התחילו להזהיב להנמיך את המעלות ל-140.
5 מצננים ומקלפים את השיניים.
6 מכניסים את שיני השום הקלופות וקורט מלח למעבד מזון (אם אין לכם, אפשר למעוך גם בעזרת מזלג) - עד שנוצרת מחית.
7 מכינים את הספגטי לפי הוראות היצרן.
8 מערבבים את הפסטה המוכנה עם מחית השום, זורים מעל מעט צילי יבש ומגישים.
*ניתן וכדאי להכין כמות כפולה של קונפי שום ולאחסן בצנצנת לשימושים עתידיים.