אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

ספגטי בשום קונפי

חכמים מאיתנו כבר אמרו שכל המוסיף גורע, אבל הפסטה הזאת לוקחת את הטיפ הזה צעד קדימה: במקום רוטב, היא נשענת על מרכיב אחד שעושה את כל העבודה. שום קונפי, חברים. זה כל הסוד (ומכינים אותו בלי בעיה!)

רותם אלון גלעדי | mako אוכל | פורסם 21/07/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 ראשי שום

רבע כוס שמן זית

חצי כפית מלח

1 חבילה (500 גרם) פסטה מסוג ספגטי

1 כף צ'ילי מיובש

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מפרידים את ראש השום לשיניים, אך לא מקלפים אותן.

3 מניחים בסיר או בתבנית קטנה את המלח ושיני השום ויוצקים שמן זית עד לכיסוי מלא של השיניים (אפשר להוסיף טימין או תבלין אחר שאוהבים).

4 מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור לשעה. מומלץ לבדוק אחרי חצי שעה שהשיניים לא נשרפות, אם הן התחילו להזהיב להנמיך את המעלות ל-140.

5 מצננים ומקלפים את השיניים. 

6 מכניסים את שיני השום הקלופות וקורט מלח למעבד מזון (אם אין לכם, אפשר למעוך גם בעזרת מזלג) - עד שנוצרת מחית. 

7 מכינים את הספגטי לפי הוראות היצרן. 

8 מערבבים את הפסטה המוכנה עם מחית השום, זורים מעל מעט צילי יבש ומגישים.

*ניתן וכדאי להכין כמות כפולה של קונפי שום ולאחסן בצנצנת לשימושים עתידיים.