צילום׃ vanillaechoes, ShutterStock
סלמון בתנור בצ'ילי מתוק וסויה
לא יעזור בית דין - השילוב בין סויה לרוטב צ'ילי מתוק הוא חתיכת ג'וקר, על המון מאכלים וגם על דג סלמון. לא מאמינים? פנו לעצמכם חצי שעה ונסו את המתכון הזריז והכביר הזה. 5 מרכיבים, מנה פצצה
גיל גוטקין | mako אוכל
| פורסם 09/10/18
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
4 נתחים של פילה סלמון
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר
5 כפות רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות רוטב סויה
מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מקלפים את שורש הג'ינג'ר ומגררים בפומפייה.
3 מערבבים את הג'ינג'ר המגורד, רוטב הצ'ילי, רוטב הסויה ומיץ הלימון בקערה שיכולה להכיל גם את נתחי הדג.
4 מעבירים מעט מהרוטב לקערה קטנה.
5 טובלים את נתחי הסלמון בקערה הגדולה עד שהם מצופים היטב מכל הכיוונים, ומסדרים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה כשהעור פונה למטה.
6 צולים את הדגים כ-10-15 דקות (תלוי בעובי הנתחים) ומוציאים מהתנור.
7 מזלפים מהרוטב ששמרנו בצד ומגישים.