אוכל
צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako

בורקס מצה

בפסח הקרוב אין לנו שום כוונה להתגעגע לבורקס - פשוט כי מצאנו את התחליף המושלם. ומי היה מאמין שהוא אפילו יותר פשוט להכנה מהמקור. כאן במילוי פיצה, אבל השמיים הם הגבול

יעל קצב | אוכל טוב, mako | פורסם 12/04/22 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-12 יחידות:

3 מצות

רוטב פיצה

גבינה צהובה מגוררת

זיתים

1 ביצה טרופה

שומשום 

אופן ההכנה:

מתכונים לפסח

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מרטיבים את המצות בזרם מים בערך 5 שניות מכל צד ועוטפים במגבת נקייה ל-15-20 דקות, עד שהן מתרככות ואפשר לקפל אותן.

3 חותכים כל מצה לארבעה ריבועים.

4 מניחים במרכז כל ריבוע מעט רוטב פיצה, גבינה צהובה וזיתים.

5 מברישים את שולי ריבוע המצה בביצה טרופה, מקפלים לשניים לצורת משולש ומהדקים את הקצוות (זה בסדר אם יהיו טיפה חורים או רווחים - הגבינה לא תברח מהמצה בצורה משמעותית).

6 מסדרים את הבורקס על תבנית מרופדת נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

7 אופים 15-20 דקות, עד הזהבה.

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.