אוכל
צילום׃ יעל קצב, אוכל טוב, mako

עוגיות עבאדי ביתיות

עוגיות מלוחות מהסוג הממכר ביותר. כמה ממכר? על כל שתי עוגיות שתצליחו להעביר לצנצנת, כנראה שלפחות אחת תיכנס לכם לפה

יעל קצב | mako אוכל | פורסם 04/01/22 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 169 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לכ-40 עוגיות:

3 כוסות קמח לבן

1 כוס שומשום

שלושת רבעי כף מלח

שלושת רבעי כוס שמן

1 כוס מי סודה או בירה לבנה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מכניסים את המרכיבים לקערה לפי הסדר ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ומעט שומני.

עוגיות עבאדי ביתיות - הבצק (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
הבצק|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

3 מקמחים מעט את משטח העבודה ומגלגלים את הבצק לצורת נקניק.

4 תולשים חתיכות מנקניק הבצק ויוצרים עוגיות עגולות. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

5 אופים את העוגיות 30 דקות, עד להזהבה.

עוגיות עבאדי ביתיות - בתבנית (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
בתבנית|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako
עוגיות עבאדי ביתיות - תקריב (צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako)
אחת מקרוב|צילום: יעל קצב, אוכל טוב, mako

** אפשר לשדרג את הבצק בתערובת זעתר ו/או פלפל צ'ילי יבש גרוס.

** אפשרות נוספת לשדרוג: ממרח פסטו וגבינה בולגרית.

יעל קצב היא בשלנית ביתית, בעלת העסק "לבשל עם יעל", מעבירה סדנאות בישול ומבשלת משלוחים. בעמוד האינסטגרם שלה מחכים לכם עוד מתכונים טעימים.