עוגת גבינה ב-5 מרכיבים
יש לנו הרבה סיבות לאהוב את המתכון הזה: הוא דורש מינימום מרכיבים, הוא דל שומן ועל כן בריא יחסית, ויוצאת ממנו עוגה שמזכירה מאוד את עוגות הגבינה של בתי מלון - רק בגרסה בריאה. יותר מזה?
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה 22 או מרובעת 20*20:
3 ביצים, מופרדות
50 גרם (רבע כוס) סוכר קנים
375 גרם (מכל וחצי) גבינה לבנה 5%
20 גרם (2 כפות) קורנפלור
100 גרם (חצי גביע) שמנת חמוצה 9%
לציפוי:
100 גרם (חצי גביע) שמנת חמוצה 9%
40 גרם (3 כפות) סוכר קנים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מקציפים את החלבונים עם סוכר במיקסר עד לקבלת קצפת תפוחה ויציבה.
3 מערבבים בקערה גדולה חלמונים, גבינה, קורנפלור ושמנת חמוצה עד לקבלת תערובת אחידה (בשלב זה אפשר להוסיף קליפת לימון או תמצית וניל).
4 מעבירים שליש מהקצף לתוך תערובת הגבינה ומקפלים בעדינות. מעבירים גם את שאר הקצף ומקפלים עד לאיחוד מלא.
5 מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים 30-40 דקות, או עד שהעוגה יציבה ומשחימה מלמעלה. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין (העוגה שוקעת מעט, זה בסדר).
6 ציפוי: מערבבים היטב את השמנת החמוצה והסוכר ומורחים בשכבה אחידה על העוגה. מעבירים לקירור של לילה.
הערות:
* מומלץ להגיש עם פירות.
* אפשר להוסיף לבלילה קליפת לימון או תמצית וניל (ראו סעיף 3).
* העוגה תישמר במקרר בקופסה אטומה עד חמישה ימים.
המתכון באדיבות בלוג האפייה הבריאה בריאלי.