אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

קראנץ אגוזים

דודו אוטמגזין עם מתכון לאחד הלהיטים הגדולים שלו - קראנץ אגוזים, או קראנץ בריאות אם תרצו - מאפה שמרים עשיר ממולא בקרם שקדים, אגוזים ופירות יבשים

דודו אוטמזגין | mako אוכל | פורסם 06/03/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

20 גרם שמרים טריים

100 מ"ל (חצי כוס פחות כף) חלב

50 גרם ביצים (ביצה אחת בגודל S)

300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח

30 גרם (2 כפות) סוכר

5 גרם (כפית) מלח

25 גרם חמאה, רכה

180 גרם חמאה (לקיפול)

ביצה טרופה, למריחה

למילוי קרם שקדים:

160 גרם חמאה

150 גרם (כוס) אבקת סוכר

150 גרם ביצים (3 ביצים בגודל S)

160 גרם (2 כוסות) אבקת שקדים

35 גרם (3 כפות) קורנפלור

30 מ"ל (2 כפות) רום בהיר

למילוי פירות יבשים:

600 גרם אגוזים (מיקס של אגוזי לוז, שקדים אמריקאיים (גדולים), פקאנים או אגוזים אחרים שאתם אוהבים)

100 גרם תאנים, חתוכות לרבעים

100 גרם חמוציות

אופן ההכנה:

1 מתחילים בקליית האגוזים: מחממים תנור לחום של 160 מעלות. מסדרים את האגוזים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 13 דקות. מצננים.

2 מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מעבדים במהירות נמוכה את השמרים, החלב, הביצים, הקמח והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את המלח והחמאה הרכה (25 גרם) ומערבבים עד שהחמאה נטמעת בבצק. ממשיכים לעבד 3-4 דקות נוספות במהירות בינונית, עוטפים את הבצק בניילון ומצננים במקרר 3-4 שעות.

3 מרככים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה לקיפול.

4 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו על משטח מקומח לעלה בגודל 40X30 ס"מ. מורחים את החמאה על שני שליש מהבצק.

5 מקפלים את השליש ללא החמאה למרכז, ומעליו מניחים את השליש הנותר. מהדקים מסביב שהחמאה לא תצא. מסובבים את הבצק סיבוב אחד שמאלה ב-90 מעלות ושוב מרדדים למלבן בגודל 40X30 ס"מ. מקפלים לשלושה ומעבירים לקירור ל-4 שעות.

6 מוציאים את הבצק מהקירור ומרדדים שוב למלבן בגודל 40X30 ס"מ. חוזרים על פעולת הקיפול פעמיים נוספות (לתמונות והסברים נוספים על אופן הקיפול, לחצו כאן).

7 מצננים במקרר במשך יממה.

8 מכינים את קרם השקדים: מערבבים את החמאה והסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית עד לקבלת קרם. מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שכל הביצים נבלעות בקרם.

9 מוסיפים את אבקת השקדים, מערבבים ערבוב קצר ומוסיפים את הקורנפלור והרום.

10 מקררים במקרר כ-3 שעות.

11 הכנת העוגה: מוציאים את הבצק מהמקרר, ומחלקים אותו לשניים (כל חלק לעוגה אחת).

12 מרדדים את הבצק לעלה בגודל 40X30 ס"מ. מורחים שכבה של חצי מכמות קרם השקדים ומעליה חצי מכמות תערובת האגוזים והפירות היבשים.

13 מגלגלים לרולדה, חוצים עם סכין חדה את הרולדה באמצע וקולעים לבורג. 

14 מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מורחים בביצה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.

15 מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים 35 דקות.

דודו אוטמזגין, סטיילינג: ליאת אוטמזגין (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
דודו אוטמזגין|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

* המתכון מספק שתי עוגות בתבנית אינגליש קייק של 30 ס"מ

* סטיילינג: ליאת אוטמזגין

>> בשבוע שעבר קרואסון צאן, שם תוכלו ללמוד עוד על קיפול החמאה בבצק