צילום׃ דרור כץ, אמנות הפטיסרי, הוצאת כל טקסט
עוגיות שקדים וסוכר חום
כשתנסו את העוגיות הבאות תבינו שקפה הוא סתם תירוץ. מהיום מכינים כאלה לבד
דודו אוטמזגין | אמנות הפטיסרי, הוצאת כל טקסט
| פורסם 27/06/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (100 מנות):
מרכיבים
300 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר חום
240 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 ביצים
420 גרם (3 כוסות) קמח
5 גרמים (1 כפית) אבקת אפייה
150 גרם שקדים אמריקאיים (גדולים), קלויים וקצוצים
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את הסוכר והחמאה.
2 מוסיפים את הביצים ומערבבים בזהירות כדי לא להקציף את החמאה.
3 מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. יוצרים מהבצק נקניק מלבני בעובי 4 ס"מ ומשהים במקפיא 5 שעות לפחות.
4 פורסים את הנקניק לעוגיות בעובי 5 מ"מ ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים של 2 ס"מ.
5 אופים 13-12 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. שומרים בכלי אטום עד שבועיים.