צילום׃ דרור כץ, אמנות הפטיסרי, הוצאת כל טקסט
כדורי חלבה ושומשום
הטוויסט של הקוקוס משתלב עם החלבה בצורה מושלמת והופך כל ביס לחוויה
דודו אוטמזגין | אמנות הפטיסרי, הוצאת כל טקסט
| פורסם 15/03/11
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (100 מנות):
מרכיבים
120גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
75 גרם (1/3 כוס ועוד 1/2 כף) סוכר
50 גרם (1/4 כוס) טחינה גולמית
30 מ"ל (2 כפות) חלב
200 גרם (1/2 1 כוסות פחות 1/2 כף) קמח
50 גרם קוקוס טחון
200 גרם שומשום
אופן ההכנה:
1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר. מוסיפים בהדרגה את הטחינה והחלב ומערבבים.
2 מוסיפים את הקמח והקוקוס ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד.
3 מגלגלים מהבצק כדורים בקוטר 1/2 2 ס"מ וטובלים בשומשום. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4 אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות. שומרים בכלי אטום עד חודש.