אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

סמבוסק גבינה של דודו אוטמזגין

בואו ללמוד מהמאסטר איך מכינים סמבוסק מבצק מהיר ורך עם מילוי גבינה מלוח, צעד אחרי צעד. תתחילו לחמם את התנור

דודו אוטמזגין | mako אוכל | פורסם 13/02/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 191 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

לבצק:

250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

250 גרם גבינה לבנה 9%

250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח

5 גרם (כפית) מלח

ביצה טרופה, להברשה

שומשום לפיזור

למלית:

800 גרם גבינה כחושה

50 גרם (5 כפות) קמח

35 גרם (3 כפות) סוכר

20 גרם (כף ורבע) מלח

75 גרם ביצה (2 ביצים מספר 3)

75 גרם (כשליש גביע של 200 גרם) שמנת חמוצה

75 גרם חמאה מומסת

150 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) חלב

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים את החמאה והגבינה במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הקמח והמלח, ומערבבים עד שמתקבל בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר.2. מערבבים במטרפה ידנית את כל חומרי המלית.3. מכינים את הסמבוסק: מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 9 ס"מ.

סמבוסק במילוי גבינה מלוחה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
קורצים עיגולים מהבצק|צילום: אסף אמברם, mako אוכל
סמבוסק במילוי גבינה מלוחה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מסלקים שאריות בצק|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

4 ממלאים שק זילוף במלית ומזלפים במרכז כל עיגול.

סמבוסק במילוי גבינה מלוחה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מזלפים מילוי במרכז כל עיגול|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

5 מקפלים כל עיגול לשניים (לחצי סהר) ומהדקים היטב מסביב.

סמבוסק במילוי גבינה מלוחה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מקפלים לחצי סהר|צילום: אסף אמברם, mako אוכל
סמבוסק במילוי גבינה דודו אוטמזגין (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

6 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.7. מורחים את הסמבוסק בביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום ואופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כ-20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.

סמבוסק במילוי גבינה מלוחה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מורחים בביצה טרופה|צילום: אסף אמברם, mako אוכל
סמבוסק במילוי גבינה מלוחה (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מפזרים מעל שומשום|צילום: אסף אמברם, mako אוכל
סמבוסק גבינה גיף (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
והנה זה בתנועה|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

* סטיילינג: ליאת אוטמזגין

 הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> וופי פאי לימון של אביבה פיבקו