סמבוסק גבינה של דודו אוטמזגין
בואו ללמוד מהמאסטר איך מכינים סמבוסק מבצק מהיר ורך עם מילוי גבינה מלוח, צעד אחרי צעד. תתחילו לחמם את התנור
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
לבצק:
250 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
250 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח
5 גרם (כפית) מלח
ביצה טרופה, להברשה
שומשום לפיזור
למלית:
800 גרם גבינה כחושה
50 גרם (5 כפות) קמח
35 גרם (3 כפות) סוכר
20 גרם (כף ורבע) מלח
75 גרם ביצה (2 ביצים מספר 3)
75 גרם (כשליש גביע של 200 גרם) שמנת חמוצה
75 גרם חמאה מומסת
150 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) חלב
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מערבבים את החמאה והגבינה במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הקמח והמלח, ומערבבים עד שמתקבל בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר.2. מערבבים במטרפה ידנית את כל חומרי המלית.3. מכינים את הסמבוסק: מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 9 ס"מ.
4 ממלאים שק זילוף במלית ומזלפים במרכז כל עיגול.
5 מקפלים כל עיגול לשניים (לחצי סהר) ומהדקים היטב מסביב.
6 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.7. מורחים את הסמבוסק בביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום ואופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כ-20 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.
* סטיילינג: ליאת אוטמזגין
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!