פרסבורגר גבינה אוסטרי
אל חשש, מאחורי השם המפוצץ ניצבת עוגת שמרים רכה ונעימה, במלית וניל כיפית עם אינסטנט פודינג. דודו אוטמזגין מכה שוב
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-3 עוגות בתבנית אינגליש קייק של 35 ס"מ:
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
75 גרם (חצי כוס ועוד כף) אבקת סוכר
6 גרם (כפית) מלח
100 גרם (חצי כוס חלב פחות כף) חלב
75 גרם ביצים (2 ביצים מס' 3)
30 מ"ל (2 כפות) מים
500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
25 גרם שמרים טריים
ביצה טרופה, להברשה
למלית הגבינה:
720 גרם גבינה לבנה
100 גרם (חצי כוס) סוכר
80 גרם ביצים (2 ביצים מס' 3)
80 גרם (שקית) אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
1 הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר והמלח.
2 מוסיפים את החלב, הביצים והמים וממשיכים לערבב. מוסיפים את הקמח והשמרים ומערבבים קצרות עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ליממה.
3 מילוי הגבינה: מערבבים במטרפה את כל חומרי המילוי.
4 הרכבת העוגה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן של 30X40 ס"מ.
5 חורצים לאורכו של המלבן משני הצדדים 10 חתכים לפחות, באורך 5 ס"מ, לכיוון המרכז (ראו תמונה).
6 מזלפים קרם גבינה באמצע המלבן, וסוגרים את הבצק מעל המילוי תוך הידוק הרצועות זו מעל זו משמאל לימין.
7 מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
8 מחממים תנור ל-160 מעלות. מברישים את העוגות בביצה ואופים כ-40 דקות.
* סטיילינג: ליאת אוטמזגין