אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

פרסבורגר גבינה אוסטרי

אל חשש, מאחורי השם המפוצץ ניצבת עוגת שמרים רכה ונעימה, במלית וניל כיפית עם אינסטנט פודינג. דודו אוטמזגין מכה שוב

דודו אוטמזגין | mako אוכל | פורסם 27/03/14 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 210 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-3 עוגות בתבנית אינגליש קייק של 35 ס"מ:

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

75 גרם (חצי כוס ועוד כף) אבקת סוכר

6 גרם (כפית) מלח

100 גרם (חצי כוס חלב פחות כף) חלב

75 גרם ביצים (2 ביצים מס' 3)

30 מ"ל (2 כפות) מים

500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח

25 גרם שמרים טריים

ביצה טרופה, להברשה

למלית הגבינה:

720 גרם גבינה לבנה

100 גרם (חצי כוס) סוכר

80 גרם ביצים (2 ביצים מס' 3)

80 גרם (שקית) אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

1 הבצק: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, אבקת הסוכר והמלח.

2 מוסיפים את החלב, הביצים והמים וממשיכים לערבב. מוסיפים את הקמח והשמרים ומערבבים קצרות עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ליממה.

3 מילוי הגבינה: מערבבים במטרפה את כל חומרי המילוי.

4 הרכבת העוגה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מרדדים כל חלק למלבן של 30X40 ס"מ.

5 חורצים לאורכו של המלבן משני הצדדים 10 חתכים לפחות, באורך 5 ס"מ, לכיוון המרכז (ראו תמונה).

פרסבורגר גבינה אוסטרי (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
חורצים קווים לאורך המלבן|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

6 מזלפים קרם גבינה באמצע המלבן, וסוגרים את הבצק מעל המילוי תוך הידוק הרצועות זו מעל זו משמאל לימין.

פרסבורגר גבינה אוסטרי (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מזלפים את הקרם|צילום: אסף אמברם, mako אוכל
פרסבורגר גבינה אוסטרי (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
סוגרים את הבצק מעל המילוי|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

7 מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.

פרסבורגר גבינה אוסטרי (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
לתבנית, ולהתפחה|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

8 מחממים תנור ל-160 מעלות. מברישים את העוגות בביצה ואופים כ-40 דקות.

פרסבורגר גבינה אוסטרי (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
עוד רגע הכל מוכן|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

* סטיילינג: ליאת אוטמזגין

>> בשבוע שעבר הכנו קראנץ אגוזים מופלאה