אוכל
צילום׃ דרור כץ, אמנות הפטיסרי, הוצאת כל טקסט

עוגיות שושנים

כשתנסו את המתכון הבא תיווכחו לדעת ש"נמס בפה" הוא לא סתם עוד ביטוי. זו המציאות!

דודו אוטמזגין | אמנות הפטיסרי, הוצאת כל טקסט | פורסם 15/03/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 912 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים (100 מנות):

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

200 מ"ל (1 גביע) שמנת חמוצה

3 חלמונים

350 גרם ( 1/2 2 כוסות) קמח

5 גרמים (1 כפית) אבקת אפייה

3 חלבונים

200 גרם (1 כוס) סוכר

80 גרם (חבילה) אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

1 מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה והשמנת החמוצה.

2 מוסיפים בהדרגה את החלמונים ומערבבים.

3 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים. משהים במקרר 4 שעות לפחות.

4 מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב. מוסיפים את הפודינג ומערבבים בעדינות.

5 מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח למלבן בעובי 3 מ"מ.

6 מורחים שליש מכמות הקצף על כל חלק. מגלגלים כל חלק לגליל ופורסים לעוגיות בעובי 1/2 1 ס"מ.

7 מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, שהשכבות נראות כלפי מעלה, ואופים 14 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות.

* עוגיות השושנים יישמרו בכלי אטום עד שבועיים.