אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

בריוש ים תיכוני

דודו אוטמזגין עם מתכון פשוט ומנצח ללחם ממולא בפלפלים קלויים וגבינה מלוחה. נכון, לוקח כמה שעות טובות להכין אותו, אבל זה בעיקר לחכות לבצק שיתפח - חוץ מזה הכל קלי קלות

דודו אוטמזגין | mako אוכל | פורסם 06/03/14 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבריוש:

300 גרם ביצים (6 ביצים בגודל S)

25 גרם שמרים טריים

75 גרם סוכר (שליש כוס ועוד כף)

500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח

10 גרם (2 כפיות) מלח

300 גרם חמאה רכה

ביצה טרופה, להברשה

למילוי וההרכבה:

4 פלפלים צהובים

4 פלפלים ירוקים כהים

4 פלפלים אדומים

שמן זית למריחה

פלפל שחור

300 גרם זיתי קלמטה חצויים

מעט מלח

400 גרם גבינת פטה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: לשים במיקסר עם וו לישה את הביצים, השמרים, הסוכר והקמח כדקה-שתיים. מוסיפים את המלח והחמאה בשלבים, עד שהחמאה נטמעת בבצק לגמרי. ממשיכים ללוש עד שהבצק נפרד מדופנות הקערה. מתפיחים בקירור 12 שעות.

2 מכינים את המילוי: אופים את הפלפלים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות, הופכים אותם מדי פעם. מצננים, מקלפים וחותכים לרצועות.

3 הרכבת הבריוש: מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים (כל שני חלקים לבריוש אחד). מרדדים כל חלק לעלה של 20x30 ס"מ בעובי 3 מ"מ.

4 מורחים כל חלק של הבצק בשמן זית, מפזרים מעט פלפל שחור גרוס, זיתים ומעט מלח.

5 מחלקים את כמות הפלפלים לשש מנות, כל מנה עבור עלה אחד. מניחים על הבצק ומגררים מעל גבינת פטה.

6 מגלגלים את העלים לרולדות. חורצים כל רולדה באמצעה עם סכין חדה, כך שנקבל גליל עם חריץ לאורכו. קולעים כל שתי רולדות לצמה (או בורג) ומניחים בתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה.  7. מורחים בביצה ומתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר. בינתיים, מחממים תנור ל-180 מעלות.

8 אופים במשך 10 דקות. מורידים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד 25 דקות.

דודו אוטמזגין, סטיילינג: ליאת אוטמזגין (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
תודה לדודו על המתכון|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

* סטיילינג: ליאת אוטמזגין 

* המתכון מספק 3 בריושים ב-3 תבניות אינגליש קייק של 35 ס"מ

>> בשבוע שעבר הכנו בריוש עם קרם שקדים