קרואסון צאן של דודו אוטמזגין
מוכנים לאתגר אמיתי? בואו להכין קרואסון עם מילוי גבינת עזים וציפוי של גרעינים פריכים. נכון, לוקח זמן להכין אותו, אבל את רוב הזמן הזה הבצק מבלה במקרר. בואו ללמוד מדודו איך עושים את זה, שלב אחרי שלב
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושינדרשת מיומנות
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
לבצק:
25 גרם שמרים טריים
150 מ"ל (2/3 כוס פחות כף) מים
500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
10 גרם (2 כפיות) מלח
40 גרם (1/2 3 כפות) סוכר
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
125 מ"ל (1/2 כוס) חלב
250 גרם חמאה קרה לקיפול
ביצה
למלית ולציפוי:
500 גרם גבינה כחושה
גליל גבינת עזים
15 גרם (כף) מלח
ביצה טרופה, להברשה
150 גרם תערובת של גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, שומשום וקצח לפיזור
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערת מיקסר את השמרים, המים וחצי מכמות הקמח. טורפים במטרפה ידנית עד שמקבלת תערובת אחידה ללא גושים.
2 מוסיפים את שארית הקמח, המלח, הסוכר, החמאה (50 גרם) והחלב, מחברים את וו הלישה ולשים 5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד.
3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשהים במקרר 6 שעות לפחות.
4 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח למלבן בגודל 30x20 ס"מ.
5 יוצרים מ-250 גרם החמאה מלבן קטן בגודל 10x20 ס"מ. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח למלבן בגודל 30x20 ס"מ.
6 מניחים את החמאה במרכז הבצק, ומקפלים את הבצק על החמאה משני הצדדים (לכיוון המרכז).
7 מסובבים את הבצק שמאלה ב-90 מעלות ומרדדים לאורך של 50 ס"מ ורוחב 30 ס"מ. מקפלים לשלושה חלקים ומסובבים שוב שמאלה ב-90 מעלות, ככה שצדו הסגור של הבצק פונה שמאלה.
8 מרדדים שוב, מקפלים לשלושה חלקים ומקררים 4 שעות במקרר.
9 חוזרים על כל פעולות הקיפול, ומעבירים למקרר ל-12 שעות.
10 מכינים את המילוי: טורפים את חומרי המלית (חוץ מהגרעינים) ומכניסים למקרר ל-5 שעות.
11 הרכבת הקרואסון: מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים למלבן של 36x45 ס"מ, בעובי 2 מ"מ. חותכים למרובעים בגודל של 9x9 ס"מ.
12 מזלפים מילוי במרכז כל חתיכת בצק, סוגרים למשולש ומהדקים היטב.
13 מורחים בביצה, מפזרים מתערובת הגרעינים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
14 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ-40 דקות.
* סטיילינג: ליאת אוטמזגין
>> בשבוע שעבר הכנו בריוש ים תיכוני
1. מקפלים לשלוש מסובבים שמאלה תשעים מעלות כך שצדו הסגור פונה שמאלה.