אוכל
צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל

קרואסון צאן של דודו אוטמזגין

מוכנים לאתגר אמיתי? בואו להכין קרואסון עם מילוי גבינת עזים וציפוי של גרעינים פריכים. נכון, לוקח זמן להכין אותו, אבל את רוב הזמן הזה הבצק מבלה במקרר. בואו ללמוד מדודו איך עושים את זה, שלב אחרי שלב

דודו אוטמזגין | mako אוכל | פורסם 11/03/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושינדרשת מיומנות
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבצק:

25 גרם שמרים טריים

150 מ"ל (2/3 כוס פחות כף) מים

500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח

10 גרם (2 כפיות) מלח

40 גרם (1/2 3 כפות) סוכר

50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

125 מ"ל (1/2 כוס) חלב

250 גרם חמאה קרה לקיפול

ביצה

למלית ולציפוי:

500 גרם גבינה כחושה

גליל גבינת עזים

15 גרם (כף) מלח

ביצה טרופה, להברשה

150 גרם תערובת של גרעיני חמנייה, גרעיני דלעת, שומשום וקצח לפיזור

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערת מיקסר את השמרים, המים וחצי מכמות הקמח. טורפים במטרפה ידנית עד שמקבלת תערובת אחידה ללא גושים.

2 מוסיפים את שארית הקמח, המלח, הסוכר, החמאה (50 גרם) והחלב, מחברים את וו הלישה ולשים 5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד.

3 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשהים במקרר 6 שעות לפחות.

4 מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח למלבן בגודל 30x20 ס"מ.

קרואסון צאן (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מתחילים בקיפול|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

5 יוצרים מ-250 גרם החמאה מלבן קטן בגודל 10x20 ס"מ. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח למלבן בגודל 30x20 ס"מ.

6 מניחים את החמאה במרכז הבצק, ומקפלים את הבצק על החמאה משני הצדדים (לכיוון המרכז).

קרואסון צאן (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
שלב ראשון|צילום: אסף אמברם, mako אוכל
קרואסון צאן (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
שלב שני|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

7 מסובבים את הבצק שמאלה ב-90 מעלות ומרדדים לאורך של 50 ס"מ ורוחב 30 ס"מ. מקפלים לשלושה חלקים ומסובבים שוב שמאלה ב-90 מעלות, ככה שצדו הסגור של הבצק פונה שמאלה.

קרואסון צאן (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מסובבים בתשעים מעלות ומרדדים|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

 8 מרדדים שוב, מקפלים לשלושה חלקים ומקררים 4 שעות במקרר.

9 חוזרים על כל פעולות הקיפול, ומעבירים למקרר ל-12 שעות.

קרואסון צאן (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
עוד סיבוב|צילום: אסף אמברם, mako אוכל
קרואסון צאן (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
וסגירה|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

10 מכינים את המילוי: טורפים את חומרי המלית (חוץ מהגרעינים) ומכניסים למקרר ל-5 שעות.

11 הרכבת הקרואסון: מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים למלבן של 36x45 ס"מ, בעובי 2 מ"מ. חותכים למרובעים בגודל של 9x9 ס"מ.

12 מזלפים מילוי במרכז כל חתיכת בצק, סוגרים למשולש ומהדקים היטב. 

קרואסון צאן (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מזלפים על כל ריבוע את המלית|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

 

קרואסון צאן (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מקפלים למשולשים|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

13 מורחים בביצה, מפזרים מתערובת הגרעינים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.

קרואסון צאן (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל גרעינים|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

14 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ-40 דקות.

קרואסון צאן גיף (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
ועכשיו ברצף|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

* סטיילינג: ליאת אוטמזגין

>> בשבוע שעבר הכנו בריוש ים תיכוני

>> פורים כבר כאן: כל המתכונים

1.      מקפלים לשלוש מסובבים שמאלה תשעים מעלות כך שצדו הסגור פונה שמאלה.