עוגת שוקולד, מוס קוקוס ותותים
כלים:
תבנית 22 עגולה קפיצית, משומנת ומצופה בתחתית בנייר אפייה משומן
כוס בנפח 240 מ"ל
המרכיבים:
לעוגה:
2/3 כוס אבקת קקאו כהה ומשובחת
2/3 כוס מים רותחים
2 כפיות תמצית וניל
2 כוסות קמח לעוגות (שטיבל 5)
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
175 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)
1 כוס סוכר לבן
1 כוס דחוסה סוכר חום
3 ביצים גדולות
1 גביע שמנת חמוצה (ממליצה על שמנת של פעם)
בערך 300 גרם תותים
לסירופ:
1 כף פינקולדה
1 כף אבקת סוכר
למוס הקוקוס והשוקולד הלבן:
2 מיכלי שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
1 כפית תמצית וניל
100 גרם (1 שקית) שבבי קוקוס
לציפוי השוקולד:
1/2 כוס שמנת מתוקה
15 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם שוקולד מריר 60% שבור לקוביות
אופן ההכנה:
1.יום לפני מכינים את תערובת המוס: מניחים את השוקולד הלבן בקערה, מביאים את השמנת לרתיחה ושופכים על השוקולד. מערבבים עד שנמס, מוסיפים תמצית וניל ושולחים למקרר עד למחרת.
2.מכינים את העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות. שמים את הקקאו בקערה בינונית, שופכים פנימה את המים הרותחים ומערבבים עד המסה. מוסיפים תמצית וניל ומניחים בצד לצינון, עד לטמפרטורת החדר.
3.מקרימים במערבל עם וו גיטרה את החמאה ושני סוגי הסוכר, עד לקבלת מרקם אוורירי וקרמי. מוסיפים ביצה אחת בכל פעם, ומערבלים היטב אחרי כל ביצה.
4.מוסיפים את בלילת השוקולד ומערבלים עד לאחידות.
5.מוסיפים לחלופין קמח ושמנת חמוצה, שליש בכל פעם (מתחילים עם הקמח ומסיימים עם הקמח). יוצקים לתבנית ואופים כ-50 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי. מניחים בצד לצינון.
6.בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בכוס את הפינקולדה ואבקת הסוכר, מוסיפים מים עד אמצע הכוס ומערבבים עד שהסוכר נמס. מניחים בצד.
7.מוציאים את בלילת המוס מהמקרר ומקציפים עד שיציב. מקפלים פנימה את שבבי הקוקוס ומניחים בצד.
8.הרכבת העוגה: כשהעוגה קרה חותכים אותה לשניים לרוחב. אם היא אינה ישרה בחלקה העליון מיישרים בעזרת סכין.
9.מחזירים את אחד החצאים לתבנית, ומטפטפים עליו מעט סירופ. חוצים חלק מהתותים ומסדרים על העוגה, צמוד לשוליים, עם החלק החתוך כלפי חוץ (ראו בתמונה).
10.מורחים חצי מכמות המוס. אם נשארו תותים – חותכים אותם לקוביות ומפזרים מעל. מורחים את יתרת המוס ומכסים עם החצי השני של העוגה.
11.מטפטפים עוד קצת סירופ, אוטמים את התבנית בעזרת ניילון נצמד ושולחים להקפאה ל-4 שעות לפחות, להתייצבות.
12.ביום ההגשה מכינים את ציפוי השוקולד: מניחים את חומרי הציפוי בסיר בינוני וממיסים תוך ערבוב מעל אש בינונית-נמוכה.
13.מוציאים את העוגה מהמקפיא, שופכים את הציפוי ומשטחים – חשוב לעבוד במהירות, כי הוא מתייצב מהר.
14.מכניסים את העוגה למקרר להפשרה של 3 שעות לפחות, או עד ההגשה. אם יש שאריות מומלץ להחזיר למקפיא.