עוגת חלב מרוכז 1 (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת חלב מרוכז עם קרם ריבת חלב. שדרוג מבורך לטורט |צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים:
2 ביצים
240 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)
100 גרם אבקת סוכר
1 כוס חלב מרוכז
1 כפית תמצית וניל משובחת
גרידה מתפוז שלם (אופציונלי)
קמצוץ מלח
1/3 1 כוסות קמח תופח

לקרם ריבת החלב:
1 מיכל של שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
3 כפות ריבת חלב

ריבת חלב נוספת למריחה על העוגה
מעט שוקולד מריר מגורר לקישוט

תבנית אינגליש קייק משומנת היטב

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. בקערה קטנה מקשקשים במזלג את הביצים ומניחים בצד. מקרימים במיקסר חמאה וסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית. למי שאין מיקסר, אפשר לעשות זאת בערבוב ידני נמרץ עם כף עץ.

עוגת חלב מרוכז מקרימים חמאה וסוכר (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מקרימים ביחד חמאה וסוכר|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

3. מוסיפים את החלב המרוכז וממשיכים להקרים עד אחידות. מוסיפים את הביצים, הווניל גרידת התפוז והמלח, ומערבלים שוב.

עוגת חלב מרוכז הבלילה הסופית (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
כך נראית הבלילה לפני הוספת הקמח|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

4. מנמיכים מהירות, מוסיפים את הקמח ומערבלים מעט רק עד אחידות.

5. מעבירים לתבנית ואופים 35 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש. משאירים לקירור בתוך התנור עם הדלת פתוחה.

6. אחרי שהעוגה התקררה מכינים קרם ריבת חלב: מקציפים שמנת מתוקה וסוכר לקרם רך. מוסיפים את ריבת החלב ומערבבים בעדינות כדי שיישארו פסים בהירים וכהים בקרם.

7. מורחים מעל העוגה שכבה של ריבת חלב. מעל ריבת החלב מורחים את קרם ריבת החלב. ניתן גם לקשט בשוקולד מגורר.

עוגת חלב מרוכז 2 (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
וככה נראית פרוסה מהעוגה. רק חסרה כוס חלב|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
>> בשבוע שעבר הכנו עוגת תותים עם קצפת
>> קפרא עליכם: הגרסה הביתית לעוגת החתונה מהאח הגדול

 

>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים