המרכיבים:
100 גרם חמאה
1/2 1 כוס קמח
1/2 1 כפית אבקת אפייה
קמצוץ מלח
1 כוס סוכר
1 ביצה גדולה
1/2 כוס חלב או שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
450 גרם תותים מנוקים וחצויים
2 כפות סוכר לזרייה
להגשה:
קצפת או שמנת חמוצה
תבנית מרובעת בגודל של 23 על 23 ס"מ, משומנת היטב
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. מערבבים יחד בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.
3. מקציפים במיקסר חמאה וסוכר, עד שמתקבלת תערובת בהירה ואוורירית. מנמיכים את המהירות ומוסיפים ביצה, וניל וחלב (או שמנת מתוקה), מוסיפים את החומרים היבשים ומערבלים מעט, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4. יוצקים את הבלילה לתבנית, מסדרים את התותים מעל הבלילה כשחלקם החתוך כלפי מטה, בצפיפות ובשכבה אחת.
5. מפזרים מעל התותים את 2 כפות הסוכר ומעבירים לתנור ל-10 דקות.
6. לאחר 10 דקות מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות, ואופים 40-50 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם המוכנס יוצא יבש.
7. מגישים עם קצפת או שמנת חמוצה.