עוגת שוקולד עם מוס נוטלה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת שוקולד. עם מוס. נוטלה|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

תבנית: קפיצית עגולה 24 (אם רוצים בסיס נמוך יותר – 26)

המרכיבים:

לבסיס:
4 ביצים מופרדות
4 כפות ועוד 3 כפות סוכר
4 כפות אבקת קקאו
2 כפות מים
3 כפות קמח

להרטבת הבסיס:
100 מ"ל ליקר שוקולד
50 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי

למוס הנוטלה:
2 שמנת מתוקה
1 מיכל קטן של נוטלה
2 כפות פודינג וניל לייצוב
1 כף סוכר
1/2 כוס חלב

לציפוי השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה
20 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

הקצפה של חלבונים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
ככה נראה קצף יציב וחלק|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

2. מקציפים את החלבונים תוך הוספה הדרגתית של 4 כפות סוכר, עד שמתקבל קצף יציב וחלק.

3. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם הקקאו ויתרת הסוכר. מוסיפים מים וקמח ומערבבים לבלילה אחידה.

4. מקפלים את תערובת החלמונים אל הקצף לקבלת בלילה אחידה.

5. משמנים את התבנית, יוצקים את הבלילה ואופים 25-30 דקות, עד שנועצים קיסם והוא יוצא יבש. מניחים לצינון.

6. מדללים את הליקר עם מיץ התפוזים, ומטפטפים על הבסיס לפני שהוא מצטנן לחלוטין (אפשר לוותר על השלב הזה אם רוצים).

7. מכינים את המוס: מעבירים את הנוטלה לקערית, ומחממים במיקרו כ-20 שניות (כדי שתתרכך).

8. שמים את שאר חומרי המוס (בלי הנוטלה, כן?) בקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת קציפה יציבה. מקפלים פנימה את הנוטלה.

קיפול שוקולד וחלבונים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מקפלים פנימה את הנוטלה (וברור שמלקקים את הכף)|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

9. מורחים את המוס בשכבה אחידה על הבסיס המצונן.

10. מכינים את ציפוי הגאנאש: מכניסים את כל המרכיבים למיקרו ל-30 שניות, ואם יש צורך מוסיפים עוד 10 שניות בכל פעם. מערבבים עד המסה מלאה, ושופכים מעל המוס.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת שוקולד עם מוס נוטלה

>> בשבוע שעבר הכנו ממתקי שוקולד ב-4 מרכיבים
>> לכל המתכונים המושחתים