ציוד: תבנית שקעים בתכולה של בין 1/3 ל 1/2 כוס לכל שקע, משומנת היטב.
המרכיבים (ל-12 עוגות):
125 גרם חמאה
215 גרם (1 כוס) סוכר דק
3 ביצים
75 גרם (1/2 כוס) קמח לבן רגיל
40 גרם (1/4 כוס) קמח תופח
45 גרם (1/2 כוס) שבבי קוקוס
1 כפית גרידת לימון
85 גרם (1/3 כוס) שמנת חמוצה
לסירופ רום:
1/2 ליטר מים
150 גרם סוכר
מיץ וגרידה מלימון אחד
30 מ"ל רום (המשקה, לא התמצית)
תמצית בטעם קוקוס, לפי הטעם
להגשה:
1 חבילה שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-180 מעלות.
2.מקרימים את החמאה והסוכר במערבל עם וו גיטרה עד לקבלת עיסה בהירה ואוורירית.
3.בעוד המערבל פועל, מוסיפים את הביצים אחת אחת.
4.מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הקמח, הקוקוס, גרידת הלימון והשמנת החמוצה. מערבבים עד לאחידות.
5.יוצקים לתבנית השקעים, ואופים 30 דקות.
6.בינתיים מכינים את הסירופ: מרתיחים את המים, הסוכר והלימון בסיר בינוני כ-5 דקות. מורידים מהאש ומוסיפים את הרום ותמצית הקוקוס.
7.מחלצים את העוגות מהשקעים, ויוצקים על כל עוגה המון סירופ, עד שנדמה שהיא ממש מתפקעת.
8.מכינים קצפת (מקציפים יחד את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר), עורמים על העוגה ומגישים.