מיני סופגניות (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מיני סופגניות ללא שמרים. קטנות ושובבות|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים (ל-25 סופגניות):
לבלילה:
2 חלמונים
2/3 כוס חלב
1 כף שמן
1 כוס קמח
1 כפית תמצית וניל
2 כפות סוכר
2 חלבונים מוקצפים לקצף יציב

לציפוי:
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון (לא חובה)

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. טורפים בקערה חלמונים, חלב ושמן עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח, וניל וסוכר בהדרגה עד שהבלילה מגיעה למרקם חלק ומשיי. מקפלים פנימה את החלבונים וזוהי כל הבלילה.

2. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר.

3. לוקחים בעזרת כף (או כף לגלידה) מנה מהבלילה וזולפים לשמן החם. מטגנים את הסופגניות עד שהן זהובות משני הצדדים. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.

4. מניחים בצלחת עמוקה ורחבה את הסוכר והקינמון, מגלגלים בהם את הסופגניות ומגישים.

הסופגניות מאוד טעימות גם ביום למחרת.

>> לכל מתכוני הסופגניות

מיני סופגניות 2 (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
רכות ואווריריות מבפנים, למרות שאין בהן טיפת שמרים|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות אלפחורס שמשחררות את הצד היצירתי
>> רק דברים טובים: קובה ניא של בורגול ועדשים