ציוד: 10 תבניות חרס חסינות חום בקוטר 9 ס"מ, או 10 תבניות אישיות חד פעמיות מאלומיניום, משומנות ומרופדות בעיגולי נייר אפייה גזורים
המרכיבים (10 מנות):
לעוגות:
6 חלבונים
6 חלמונים
1 כוס סוכר
100 גרם שקדים מולבנים טחונים ומנופים במסננת (חובה לנפות, כדי לקבל אבקת שקדים מאוד עדינה)
100 גרם אגוזי פקאן גרוסים גס מאוד (פשוט לשבור בידיים) וקלויים
לסירופ:
1 כוס חלב מרוכז (להשיג בכל סופר)
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפיות אייריש קרים (או כל ליקר שאוהבים)
1 כפית תמצית וניל איכותית (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-165 מעלות.
2. מפזרים בתבניות את הפקאנים, ומניחים בצד.
3. מקציפים במיקסר את החלמונים והסוכר בערך 4 דקות, עד שמתקבלת מקצפת בהירה. מעבירים לקערה.
4. שוטפים היטב את קערת המערבל ואת המקציף, ומייבשים לחלוטין.
5. מקציפים את החלבונים במהירות בינונית כדקה וחצי, עד שמתקבלת מקצפת מאוד עדינה ולא לבנה ודחוסה (ראו תמונה). חשוב לא להקציף יותר מדי.
6. מאחדים את המקצפות בעדינות בתנועות קיפוליות, מוסיפים את אבקת השקדים ומקפלים שוב. הימנעו מערבוב יתר, כדי לא לפגוע באווריריות הבלילה.
7. שופכים את הבלילה לתבניות ואופים 20-25 דקות, עד שמזהיב מאוד והעוגה נפרדת משולי התבניות.
8. בינתיים מכינים את הסירופ: מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים בצד.
9. כ-5 דקות לפני ההגשה הופכים כל עוגה על צלחת, שופכים סירופ ברוחב לב, ממתינים 5 דקות שייספג טוב טוב, ומגישים (להשלמת החוויה אפשר לצרף גלידת וניל או קצפת).