ריבועי שוקולד (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
טוב, אי אפשר לעמוד בפני הקוביות האלה|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

תבנית: מרובעת 20/20 ס"מ, משומנת

המרכיבים:
120 גרם (1/2 כוס) חמאת בוטנים
160 מ"ל (2/3 כוס) דבש
55 גרם (1/4 כוס) סוכר חום בהיר (דמררה)
45 גרם (1/2 כוס) קקאו
180 גרם מיני מרשמלו, או מרשמלו רגיל קצוץ
1 כפית תמצית וניל
80 גרם פצפוצי אורז (בערך 2 וחצי כוסות)
120 גרם פיסטוקים קצוצים גס (בערך כוס)

לציפוי:
230 גרם (2 חפיסות +4 קוביות) שוקולד מריר שבור לקוביות
14 גרם (כף) חמאה רכה

אופן ההכנה:
1. שמים את חמאת הבוטנים, הדבש, הסוכר והקקאו בסיר, ומחממים על אש גבוהה עד שמגיע לרתיחה.
2. מנמיכים את האש, מוסיפים את המרשמלו ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
3. מסירים מהאש ומוסיפים את תמצית הווניל, פצפוצי האורז והפיסטוקים. מערבבים היטב עד לאחידות. העיסה יוצאת מאוד דביקה, סמיכה ולא קלה לערבוב - זה בסדר.
4. משטחים את הבלילה בתבנית, מהדקים ומיישרים (הכי קל לעשות את זה עם גב כף יד רטובה).
5. מכינים את הציפוי: ממיסים יחד את החמאה והשוקולד (מכניסים למיקרו ל-30 שניות ומערבבים. אם לא נמס – מחזירים ל-10 שניות).
6. מורחים את הציפוי על העיסה ומעבירים למקרר עד שהוא מתקשה.
7. חותכים את הממתק לקוביות של 2 ס"מ, בעזרת סכין חדה מאוד.

ריבועי שוקולד - תקריב (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
ככה הם נראים ממש מקרוב|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

הערות:
• מגישים בטמפרטורת החדר.
• אני מאחסנת את ריבועי השוקולד במקרר כדי לא לחסל אותם בשנייה (רחוק מהעין רחוק מהפה, לא?), אבל ממליצה לשמור בקופסה סגורה מחוץ למקרר דווקא (אחרי התייצבות הציפוי).