עוגת גבינה, שוקולד ותותים
תבנית: עגולה 22-24 ס"מ, מתפרקת
המרכיבים:
1/2 1 כוס עוגיות לוטוס טחונות דק (קצת פחות מחבילה)
1/4 כוס אבקת סוכר
80 גרם חמאה מומסת
2 כוסות תותים קטנים (בערך 200 גרם. יש לקנות סלסלת תותים אחת)
1/2 כף סוכר
225 גרם (1 גביע) גבינת שמנת נפוליאון
1 קופסת חלב מרוכז
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
170 גרם שוקולד מריר 60%, מומס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. מערבבים יחד את העוגיות הטחונות, אבקת הסוכר והחמאה המומסת. דוחסים היטב לתחתית התבנית ולשוליים עד גובה 3 ס"מ, ומניחים בצד.
3. בקערה קטנה מערבבים כוס אחת מהתותים ו-1/2 כף סוכר. מניחים בצד.
4. בקערת המערבל מערבלים את הגבינה והחלב המרוכז. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם ומערבלים עד לקבלת בלילה חלקה.
5. שופכים בערך חצי מהבלילה לקערה אחרת, ואת החצי השני מערבבים עם השוקולד המומס.
6. יוצקים את הבלילה החומה לתבנית, מעליה יוצקים את הבלילה הבהירה ומפזרים את התותים עם הסוכר שהמתינו בצד. לוחצים קלות כדי להכניס מעט את התותים לתוך התערובת.
7. אופים 55-65 דקות, או עד שהמרכז מתחיל להתייצב.
8. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר בתוכו. מאחסנים בקירור לפחות 4 שעות לפני ההגשה או לילה.
9. מגישים כל פרוסה עם מעט תותים טריים ותוספת של קצפת או כדור גלידת וניל.