תבנית: מתפרקת עגולה 20 ס"מ, משומנת ומרופדת בבסיס בנייר אפייה
המצרכים:
לעוגה:
250 גרם חמאה רכה
170 גרם סוכר חום כהה
80 גרם סוכר לבן
300 גרם קמח תופח
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל טהורה
2 כפיות ליקר קפה
50 גרם אגוזי לוז טחונים
100 מ"ל נס קפה מוכן חזק (ללא חלב וסוכר כמובן), מצונן
לסירופ:
4 כפות סוכר
100 מ"ל נס קפה מוכן חזק (ללא חלב וסוכר), מצונן
לקרם מסקרפונה:
1 גביע גבינת מסקרפונה
1 קופסה שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
1 כף אבקת אינסטנט פודינג וניל
גרגרים ממקל וניל חצוי או כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. מקרימים את החמאה ושני סוגי הסוכר במיקסר עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית, ומוסיפים תמצית וניל וליקר קפה.
3. מוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, מוסיפים את הקמח ומערבלים עד לאחידות.
4. מערבבים פנימה בעדינות את האגוזים ו-100 מ"ל נס קפה.
5. יוצקים לתבנית ואופים 40-45 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ בה יוצא נקי. מצננים.
6. חוצים את העוגה לרוחב בעזרת סכין חיתוך ארוכה (עדיף משוננת, של לחם), ומניחים בצד.
7. ממתיקים את 100 מ"ל הקפה שנותרו עם 4 כפות סוכר (אל דאגה, הסירופ חייב להיות מתוק). מטפטפים חצי מהכמות על הבסיס ואת החצי השני על החלק השני של העוגה כשהוא עדיין הפוך (החלק הפנימי פונה למעלה). מניחים בצד.
8. בינתיים מכינים את קרם המסקרפונה: מקציפים יחד במיקסר את כל רכיבי הקרם, עד לקבלת קרם יציב מאוד.
9. מצפים את הבסיס בחצי מהקרם, ומכסים בחלק השני של העוגה. מורחים את יתרת הקרם מעל פני העוגה, מפדרים במעט אבקת קקאו אם רוצים ומאחסנים במקרר עד להגשה.