המרכיבים:
לעוגה:
1 כוס קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/4 כפית אבקת סודה
1 כפית קינמון
1/4 כפית מוסקט
2 ביצים
1 כוס סוכר חום כהה (או דמררה)
1/3 כוס חלב (או חלב סויה לפרווה)
30 גרם חמאה מומסת (או מחמאה)
2 כוסות תפוחים ירוקים מסוג גראנד סמיט קלופים וקצוצים (כ-3 תפוחים)
לבלילה החמה:
1 כוס סיידר תפוחים (או כל מיץ תפוחים צלול)
1/2 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר חום כהה (או דמררה)
לשטרוייזל:
1/4 כוס קמח
1/4 כוס סוכר דמררה
30 גרם חמאה (או מחמאה) קרה ,חתוכה לקוביות
לגלידת בננדבש:
4 בננות
3 כפות שמנת מתוקה
2 כפות דבש
6 כפות חלב מרוכז
תבנית מרובעת 20/20 ס"מ משומנת
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2. מכינים את העוגה: בקערה מערבבים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, מלח, אבקת סודה, קינמון ומוסקט, ומניחים בצד.
3. מקציפים יחד ביצים עם סוכר, חלב, חמאה ותמצית וניל, עד לקבלת תערובת אוורירית.
4. מקפלים אל תוך תערובת החומרים הרטובים את תערובת היבשים - רק עד שהיבשים נעלמים בבלילה ולא יותר.
5. מקפלים פנימה את התפוחים הקצוצים ויוצקים אל תוך התבנית המשומנת. מניחים בצד.
6. בינתיים מכינים את הבלילה החמה: בסיר קטן מביאים לרתיחה סיידר תפוחים, קינמון, וניל וסוכר.
7. שופכים בזהירות, בעדינות ובזרזיף דק את הבלילה החמה מעל הבלילה שבתבנית.
8. אופים 35 דקות.
9. מכינים שטרוייזל: במעבד המזון עם להב מתכת שמים את חומרי השטרוייזל, ומערבבים בכמה פולסים עד שמגיעים למרקם פירורי. מכניסים למקרר. (אפשר במקום במעבד המזון לפורר את החומרים בין הידיים. היזהרו מחימום יתר של החמאה, היא אמורה להישאר קרה כמה שניתן).
10. מוציאים את העוגה מהתנור לאחר האפייה, ומפזרים מעליה את פירורי השטרוייזל באופן שווה.
11. מחזירים לתנור ל-8-10 דקות עד שהציפוי מזהיב ונראה פריך.
12. גלידת בננדבש: יום לפני ההכנה מכניסים למקפיא 4 בננות קלופות. ביום ההכנה מוציאים את הבננות הקפואות שוברים אותן לחתיכות ומכניסים אותן לבלנדר יחד עם שאר חומרי הגלידה. מערבלים היטב בפולסים עד שהגלידה מתאחדת. מעבירים לקופסה סגורה ומכניסים שוב למקפיא עד שהגלידה קופאת שוב.
13. אופן ההגשה: מגישים ריבוע עוגה חמה עם כדור גלידה מעל, וסירופ מייפל.
אהבתם את המתכון? פרגנו לו בלייק