עוגת מיסיסיפי פאדג' - פרוסה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת מיסיסיפי פאדג'. כשיש עוגה כזאת, אין חברים|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

תבנית: 22-24 עגולה מתפרקת, משומנת

המרכיבים:
לתחתית:
כוס ורבע פתי בר טחון
75 גרם חמאה מומסת

לעוגה:
130 גרם שוקולד מריר 60% שבור לקוביות
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כוס קמח לבן רגיל
3 כפות אבקת קקאו כהה
1/4 כפית אבקת אפייה
כוס ורבע סוכר לבן
1/4 כפית מלח
3 כפות דבש
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
1/3 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס + אגוזים שלמים לעיטור

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
15 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור ל-160 מעלות.

2.מכינים את התחתית: מערבבים יחד עוגיות טחונות וחמאה מומסת, דוחסים את התערובת לתחתית התבנית בעזרת כוס ומניחים בצד.

עוגת מיסיסיפי פאדג' - דוחסים את התחתית בעזרת כוס (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
דוחסים את התחתית טוב טוב|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

3.ממיסים יחד שוקולד מריר וחמאה במיקרו. עובדים בפולסים של 20 שניות. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

4.מנפים לתוך קערה (אפשר עם מסננת) קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח.

עוגת מיסיסיפי פאדג' - מנפים את החומרים היבשים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
ניפוי החומרים היבשים. לא צריך נפה, מסננת זה מספיק טוב|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

5.יוצקים לקערת המערבל את השוקולד והחמאה המומסים, מוסיפים סוכר ומערבלים במהירות אטית. מוסיפים דבש ווניל.

6.ממשיכים לערבל ומוסיפים ביצים אחת בכל פעם.

7.מוסיפים את החומרים היבשים שניפינו, מערבלים מעט עד לאחידות, מוסיפים את הפקאן הקצוץ ומערבלים עוד טיפה.

8.יוצקים את הבלילה לתבנית, משטחים ומקשטים בפקאנים השלמים.

עוגת מיסיסיפי פאדג' - הבלילה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
בשלב הזה יש להיזהר לא לחסל את הבלילה|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

9.שולחים לאפייה ל-45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא לח (שימו לב, אל תחכו שהוא ייצא יבש, כי אז תאבדו את המרקם הפאדג'י של העוגה).

עוגת מיסיסיפי פאדג' - בכניסה לתנור (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת מיסיספי לפני האפייה|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
עוגת מיסיסיפי פאדג' - היציאה מהתנור (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת מיסיסיפי אחרי האפייה (אבל לפני הציפוי!)|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

10.מכינים ציפוי: ממיסים יחד במיקרו את השוקולד והחמאה (שוב, בפולסים של 20 שניות). מערבבים עד לקבלת קרם אחיד, ושופכים על העוגה, שהתקררה בינתיים. אם יש עודף שומרים בצד, ומזלפים על המנה בהגשה.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת גבינה-קוקוס-מרנג מעלפת
>> רוצים לקבל המלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק