עוגת גבינה ושוקולד לפסח - מוכנה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת גבינה ושוקולד. אה, ויש גם ליקר קפה!|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת גבינה ושוקולד לפסח

תבנית: עגולה מתפרקת 23-24 ס"מ

המרכיבים:
לתחתית:
2 כפות סוכר חום
1 כף סוכר לבן
1/2 כוס שקדים מלוחים וקלויים (כאלה שקונים בפיצוחייה), טחונים
50 גרם חמאה מומסת

עוגת גבינה ושוקולד לפסח - הבסיס (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
ככה תיראה התחתית בסופו של דבר|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

למלית:
225 גרם שוקולד מריר 60%, שבור לקוביות
2 גביעים של גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
100 גרם סוכר דמררה (חום בהיר)
4 ביצים בינוניות
1 קופסה שמנת מתוקה (250 מ"ל)
5 כפות ליקר קפה

לציפוי:
1 קופסה שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות ליקר קפה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-140 מעלות.

2. מערבבים יחד את מרכיבי התחתית ודוחסים היטב לתחתית התבנית. מניחים בצד.

3. מכינים את המלית: ממיסים שוקולד במיקרו בפולסים של 20 שניות.

4. בקערת המיקסר מערבלים את הגבינה והסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה. מערבבים רק עד שהתערובת אחידה ומנמיכים למהירות נמוכה.

5. מוסיפים את השוקולד המומס, השמנת וליקר הקפה, יוצקים לתבנית ואופים 55-60 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת. פני העוגה אמורים להיות מבריקים עם מעט בועות, ומרכזה מעט כהה.

עוגת גבינה ושוקולד לפסח - לפני האפייה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
ככה העוגה שלנו נראית לפני האפייה|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
עוגת גבינה ושוקולד לפסח - כמעט מוכנה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
וככה היא נראית אחריה|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

6. משאירים את העוגה להתקרר בתוך התנור, משחררים מהטבעת ומצננים במקרר לפחות 3 שעות, ועדיף לילה.

7. לפני ההגשה מכינים את הציפוי: מקציפים יחד שמנת מתוקה, אבקת סוכר וליקר קפה עד לקבלת קרם רך. מגישים כל פרוסה עם תלולית נדיבה של קצפת, ובוזקים מעט קקאו, אם רוצים.

 >> הנה עוד מתוקים שווים וכשרים לפסח
>> את עוגת השוקולד המושלמת שלנו כבר הכנתם?
>> רוצים להתעדכן בהמלצות למתוקים על בסיס יומיומי? הצטרפו לקבוצה שלנו בפייסבוק

>> כל המתכונים לפסח