עוגת שוקולד משכרת
תבנית: עגולה מתפרקת בקוטר 24 ס"מ, משומנת היטב ומצופה במעט אבקת קקאו
המרכיבים:
לעוגה:
110 גרם (1 כוס) אבקת קקאו (+3 כפות לאיבוק התבנית)
260 גרם (¼ 1 כוסות) אספרסו חזק מוכן, או נס קפה בלי חלב
140 גרם (¾ כוס) וויסקי
230 גרם חמאה חתוכה לקוביות
380 גרם (2 כוסות) סוכר לבן
300 גרם (2 כוסות) קמח לבן
¼ 1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
לרוטב:
½ צנצנת ריבת חלב (אני משתמשת בזו של מיה)
¼ כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-175 מעלות.
2.בסיר בינוני על אש בינונית מחממים את הקפה, הוויסקי, החמאה והקקאו תוך כדי ערבוב, עד שהחמאה נמסה.
3.מסירים מהאש, מוסיפים סוכר ומערבבים עד שהוא נמס. מניחים כ-5 דקות לצינון.
4.מערבבים בקערה את החומרים היבשים: הקמח, אבקת האפייה והמלח. מניחים בצד.
5.כשבלילת הוויסקי הצטננה מקפלים לתוכה את תערובת הקמח.
6.מקציפים את הביצים והווניל לקצף יציב, ומקפלים לתוך התערובת השוקולדית עד אחידות. מתקבלת בלילה דלילה, וזה בסדר.
7.מעבירים לתבנית ואופים 50-55 דקות, או שנועצים קיסם והוא יוצא יבש.
8.מכינים את הרוטב: מחממים את ריבת החלב והשמנת במיקרו 20 שניות, מערבבים ומזלפים על כל מנה.
•ניתן לשמור את הרוטב במקרר, ולרכך אותו במיקרו לפני השימוש.