תבנית: עגולה מתפרקת 24, משומנת
המצרכים:
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
150 גרם חמאה
35 גרם קקאו (בערך 1/3 כוס, אבל ממליצה לשקול)
80 מ"ל מים חמים (בערך 1/3 כוס)
250 גרם סוכר חום כהה
150 גרם אגוזים טחונים (אני השתמשתי באגוזי מלך)
4 חלבונים
4 חלמונים
לגאנאש:
100 גרם שוקולד מריר 60 אחוז מוצקי קקאו (לא לוותר)
70 מ"ל שמנת מתוקה
קוביית חמאה בערך בגודל אגוז
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. ממיסים את החמאה והשוקולד יחד 40 שניות במיקרו ומערבבים עד המסה מלאה. אם צריך, מוסיפים עוד 10 שניות.
3. מערבבים בקערה קקאו ומים חמים, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
4. להוסיף את החמאה והשוקולד המומסים, סוכר, אגוזים וחלמונים, ומערבבים עד שהכל מתאחד.
5. מקציפים את החלבונים בקערת המערבל, ומקפלים בעדינות לתוך תערובת השוקולד.
6. מכניסים לתנור לכ-40 דקות (לא בטורבו), עד שהשכבה העליונה של העוגה נסדקת ומרכז העוגה עדיין רוטט.
7. מכינים את הגאנאש: מכניסים את כל החומרים למיקרו לכ-40 שניות ומערבבים היטב עד שהכל נמס.
8. מצפים ומגישים.
הערות
* העוגה לא תופחת באפייה.
* סוד הצלחתה הוא להיזהר מאפיית יתר. אנחנו רוצים שהיא תישאר רטובה ושוקולדית.
* העוגה הכי טעימה כשהיא חמה. מומלץ לחמם אותה 10 שניות במיקרו לפני ההגשה.