גינס היא לא סתם בירה. היא מרירה וכמעט שוקולדית, קטיפתית ומחליקה על הלשון – ולכן השילוב שלה בעוגת שוקולד כל כך מתבקש. עוד דבר שאתם אולי לא יודעים עליה זה שהיא דלת קלוריות במיוחד – יש בה רק 198 קלוריות לחצי ליטר (פחות מבחלב רזה או במיץ תפוזים). מצד שני, הרי לא התכנסו כאן כדי לרדת במשקל. יום אהבה שמח!

עוגת שוקולד גינס מוכנה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת שוקולד גינס. הנסיכה של עוגות השוקולד|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

עוגת שוקולד גינס שחורה

תבנית: קוגלהוף סיליקון בקוטר 23 ס"מ (אפשר יותר רחבה, ואז העוגה תצא טיפה פחות גבוהה).
אם אין קוגלהוף: עגולה מתפרקת בקוטר 24 ס"מ

המרכיבים:
כוס בירה גינס מבקבוק זכוכית
230 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
¾ כוס קקאו משובח וכהה (של הרשי למשל)
2 כוסות קמח שטיבל 5 (אם אין, שיהיה קמח לבן רגיל)
1 כוס סוכר חום כהה
1 כוס סוכר לבן
1 כפית אבקת סודה לשתייה
¾ כפית מלח
2 ביצים גדולות
2/3 כוס שמנת חמוצה - הכי שמנה שיש

לציפוי:
170 גרם שוקולד מריר 60% (יש בסופר)
100 מ"ל שמנת מתוקה
¾ כפית נס קפה מגורען

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור ל- 175 מעלות, משמנים את התבנית ומניחים בצד.

2.מחממים את הבירה והחמאה בסיר על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, עד שכל החמאה נמסה.

עוגת שוקולד גינס - חמאה מומסת עם בירה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
השוקולד והבירה שהומסו להם יחדיו|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

3.מוסיפים את הקקאו, מערבבים ומניחים בצד לצינון.

4.מערבבים בקערה את החומרים היבשים – הקמח, שני סוגי הסוכר, הסודה והמלח ומניחים בצד.

עוגת שוקולד גינס - החומרים היבשים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
מערבבים את החומרים היבשים|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

5.מקציפים היטב במיקסר (במהירות גבוהה) את הביצים והשמנת החמוצה. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את בלילת הבירה והקקאו. מערבבים עד אחידות.

עוגת שוקולד גינס - שמנת חמוצה וביצים (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
הביצים והשמנת - בדרך להקצפה|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

6.מוסיפים את החומרים יבשים ומערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה – ולא יותר.

7.יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 45-55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

עוגת שוקולד גינס - הבלילה בתבנית (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
רגע לפני התנור|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

8.מצננים את העוגה ומתפנים להכנת הציפוי: ממיסים יחד את השוקולד, השמנת המתוקה והקפה 30 שניות במיקרו. מערבבים, מוסיפים עוד 20 שניות ומערבבים להמסה מוחלטת. שופכים על העוגה.

שימו לב 1: נגיד את זה שוב – היזהרו מערבוב יתר של הבלילה. המרקם של העוגה תלוי בזה (ערבוב יתר יגרום לעוגה להיות דחוסה מדי).

שימו לב 2: בעוגה הספציפית הזו, יותר מתמיד, חשוב לדייק עם המידות (כוס = 250 מ"ל) ולדבוק בהוראות ההכנה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת שוקולד גינס שחורה
 >> בשבוע שעבר הכנו טארט וניל ללא אפייה