מוס מנגו בשתי דקות (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
קינוח של שוקולד ומוס מנגו. פשע כמה שזה קל|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים (לכ-8 כוסות תה):
לבסיס:
עוגת שוקולד הבית או כל עוגת שוקולד אחרת
מעט ליקר (שוקולד, קפה או מה שאוהבים)

לגנאש:
100 גרם שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת מתוקה

למוס מנגו:
1/2 מכל תרכיז מנגו קפוא פריגת
1 שמנת מתוקה + השמנת שנשארה מהגנאש

תוספות אפשריות:
דובדבנים, אגוזים גרוסים, פירורי עוגיות חמאה

אופן ההכנה:

1. מכינים את הגנאש: שוברים את השוקולד המריר לקוביות, ממיסים עם השמנת במיקרו ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה כהה ומבריקה.

2. מכינים את המוס: מקציפים את כל השמנת המתוקה עם הפריגת לקצפת יציבה.

3. מרכיבים את המנה: פורסים את העוגה ומפוררים מעט. מרפדים את הכוסות בחתיכות העוגה ומטפטפים מעט ליקר. על העוגה שופכים מעט גנאש, ומעליו מזלפים מוס מנגו, עד לגובה של 3/4 מהכוס. שופכים עוד מהגנאש בנדיבות.

4. מזליפים מעט מתרכיז הפריגת שנותר, מקשטים בדובדבן או במה שרוצים ומכניסים למקרר לשעה. אין לכם שעה? לא נורא. כמה שיש זה טוב.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קינוח מוס מנגו בשתי דקות

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד רעידת אדמה
>> לכל המתכונים המושחתים