עוגיות ביס מרנג
ציוד: שקית זילוף, תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה
המרכיבים (36 עוגיות, 18 עוגיות סנדוויץ'):
למרנג:
2 חלבונים של ביצים גדולות
30 גרם קמח (1/4 כוס)
60 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס)
1/2 כפית מיץ לימון
כמה טיפות של תמצית וניל משובחת
30 גרם סוכר (2 כפות. מומלץ סוכר דק, ניתן להשיג בסופר)
למילוי:
ממרח נוטלה או ריבת חלב
לגאנאש שוקולד (לא חובה):
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
100 מ"ל שמנת מתוקה
לקישוט:
שקדים מולבנים
אופן ההכנה:
1.מחממים תנור ל-135 מעלות.
2.מערבבים את אבקת הסוכר והקמח בקערה ומניחים בצד.
3.מקציפים את החלבונים במיקסר עד לקבלת קצף רך ועדין.
4.מוסיפים לימון, תמצית וניל וסוכר בזרם דק, וממשיכים להקציף עד לקצף מבריק ויציב מאוד.
5.מקפלים פנימה את החומרים היבשים בעזרת מרית, עד להטמעה.
6.מכניסים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים עוגיות בצורת כיפה בקוטר של 2 ס"מ, במרחק של 2 ס"מ זו מזו. אם לא מתכננים למלא את העוגיות, נועצים בכל אחת שקד מולבן.
7.אופים 22-26 דקות, או עד ששולי העוגיות מזהיבים. מניחים לצינון ל-15 דקות לפחות – מדובר בעוגיות שבירות ועדינות, שמתייצבות רק כשהן מתקררות.
8.ממלאים את העוגיות, אם רוצים: מורחים על עוגייה אחת נוטלה או ריבת חלב בעזרת כפית, ומצמידים עוגייה נוספת.
9.להגשה חגיגית יותר (ממש לא חובה): ממיסים 30 שניות יחד במיקרו את חומרי הגאנאש, מערבבים עד להמסה מלאה וזולפים על העוגיות.