בראוניז - מוכן (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
בראוניז עם כל טוב - ורוטב שוקולד|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

בראוניז בזיגוג קרמל שקדים ושוקולד

תבנית: מלבנית 23/33, משומנת ומרופדת בנייר אפייה משומן. אפשרות נוספת: תבנית נייר משומנת, בלי נייר אפייה

המרכיבים:
90 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
170 גרם חמאה חתוכה לקוביות
3 ביצים גדולות
100 גרם סוכר חום כהה (1/2 כוס)
200 גרם סוכר לבן (1 כוס)
כפית וחצי תמצית וניל משובחת
90 גרם קמח (1/2 כוס + 2 כפות)
¼ כפית מלח

לזיגוג טופי קרמל:
280 גרם סוכריות טופי קרמל ללא העטיפה
120 מ"ל שמנת מתוקה (1/2 כוס)
100 גרם שקדים (או כל אגוז שאוהבים) קלויים שבורים גס

לרוטב השוקולד:
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור ל–175 מעלות.

2.מכינים את העוגה: ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרו בפולסים של 30 ואז 10 שניות. מערבבים עד להמסה מלאה.

3.בקערת המיקסר מקציפים את הביצים ושני סוגי הסוכר 5 דקות, עד לקבלת מקצפת אוורירית ותפוחה. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הווניל והשוקולד המומס, ואז את הקמח והמלח.

בראוניז - אחרי הזיגוג הראשון (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
אחרי הזיגוג הראשון. חכו, זה עוד לא מוכן|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

4.יוצקים לתבנית ואופים 30 דקות, עד שהעוגה יציבה למגע וכשנועצים בה עם קיסם הוא יוצא מעט לח עם פירורים.

5.בינתיים מכינים את זיגוג הטופי-קרמל (הוא צריך להיות מוכן כשהעוגה יוצאת מהתנור): מבשלים בסיר על להבה בינונית את הסוכריות והשמנת המתוקה, עד שהסוכריות נמסות. מערבבים במרץ כל הזמן (לא להתייאש, בהתחלה נדמה שהסוכריות לעולם לא יימסו, אבל בהמשך הן נמסות בקלות). כשהרוטב אחיד מסירים מהאש, מוסיפים את השקדים ומערבבים עד שכולם מצופים היטב.

6.שופכים את הזיגוג על העוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור. מביאים לטמפרטורת החדר, מכסים ומכניסים למקרר לייצוב.

7.לרוטב השוקולד: ממיסים יחד את השוקולד והשמנת במיקרו (שוב, בפולסים של 30 ואז 10 שניות). מערבבים עד המסה מלאה. מזלפים על העוגה פסים פסים, ומחזירים למקרר לייצוב של שעה נוספת.

8.לפני ההגשה חותכים לריבועים בסכין משוננת וחדה.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: בראוניז בזיגוג קרמל שקדים ושוקולד

>> בשבוע שעבר הכנו פונדו שוקולד אישי