סופגניות ברולה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
סופגניית וניל משולשת. מגניב, יצירתי, ובעיקר טעים|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המצרכים (בערך 15 סופגניות):
לבצק:
2 ורבע כפיות (7 גרם) שמרים יבשים
200 מ"ל חלב פושר
50 גרם סוכר
1/2 כפית מלח
1 ביצה
45 גרם חמאה
350 גרם קמח
שמן לטיגון עמוק
חופן סוכר לפיזור וקירמול

לקרם דיפלומט (וריאציה על קרם פטיסייר):
140 מ"ל חלב
תרמיל וניל חצוי לאורך
1 חלמון
30 גרם סוכר
10 גרם קמח
10 גרם קורנפלור
140 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. מתחילים בהכנות ערב לפני: מניחים בקערת המערבל את כל חומרי הבצק ולשים בוו הלישה כ-5 דקות או עד שנוצר בצק חלק ואלסטי. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד שכשלוחצים מעט על הבצק עם האצבע - טביעת האצבע נשארת. מכסים שוב ומכניסים למקרר עד למחרת (הקירור יבטיח לנו בצק נוח מאוד לעבודה ולחיתוך).

2. למחרת מתחילים בהכנת הסופגניות לטיגון: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כחצי ס"מ. חותכים לריבועים של 10*10 ס"מ וחוצים כל ריבוע באלכסון לשני משולשים. מכסים ומניחים לתפיחה של כחצי שעה.

3. מחממים שמן לטיגון ומטגנים את המשולשים בערך 3 דקות מכל צד, או עד שהם מזהיבים. מוציאים לנייר סופג.

4. מכינים קרם דיפלומט, שהוא למעשה קרם פטיסייר בתוספת של קצפת: מביאים את החלב ומקל הווניל לסף רתיחה בסיר בינוני (מחממים רק עד שמתחילות בועות קטנות). מורידים מהאש ומניחים בצד.

5. בקערה מקציפים בעזרת מטרפה את החלמון והסוכר עד שהתערובת מבהירה. מוסיפים קמח וקורנפלור ומערבבים עד לאחידות. שופכים את תערובת החלמון והקמח לתוך סיר החלב, מחזירים לאש ומבשלים תוך ערבוב עד שמסמיך. מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד הפרוס מעל פני הקרם (כדי למנוע היווצרות קרום) ומצננים. כשהקרם קר מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ומוסיפים את הקצפת לקרם. שומרים במקרר.

6. ממלאים כל סופגנייה בקרם בעזרת שקית זילוף עם צנתר עגול.

7. ציפוי: מפזרים שכבת סוכר על כל משולש, ובעזרת ברנר (להביור) שורפים את הסוכר ליצירת קרמל. אם אין ברנר ניתן להניח את הסופגניות המסוכרות בתבנית ולהכניס לתנור תחת גריל חם לכמה דקות, עד שהסוכר מתקרמל.

>> עוד מתכונים לסופגניות
>> ומתכונים ללביבות