עוגת גבינה ושוקולד לבן (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
עוגת גבינה ושוקולד לבן. לפנק, לפנק, לפנק|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

המרכיבים:
לתפוחים:
30 גרם חמאה
3 כפות סוכר חום
1/2 כפית קינמון
2 תפוחים קלופים וללא ליבה, קצוצים לקוביות קטנות
1 כפית תמצית וניל משובחת

לתחתית העוגיות:
250 גרם עוגיות פתי בר
1/2 כפית קינמון
75 גרם חמאה

לעוגה:
135 גרם (חפיסה אחת + 2 שורות) שוקולד לבן
15 גרם חמאה
3/4 כוס שמנת מתוקה
3 גביעי גבינת שמנת בטעם טבעי (כמו נפולאון)
1 כוס סוכר לבן
3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
2 כפיות תמצית וניל איכותית

לרוטב טופי קרמל:
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
250 גרם סוכר חום כהה
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)

תבנית עגולה מתפרקת בקוטר של 22 ס"מ או 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה תחתית ושוליים

אופן ההכנה:

1. מתחילים בהכנת התפוחים (ניתן להכינם יום לפני כדי לקצר הליכים ביום הכנת העוגה): במחבת בינונית מניחים חמאה, סוכר חום וקינמון מטגנים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את קוביות התפוחים ומטגנים תוך ערבוב עד שהתפוחים יתרככו מעט. מוסיפים וניל, מצננים ומניחים בצד (אם מכינים יום לפני אז שומרים בקירור).

עוגת גבינה ושוקולד לבן - שלב 1 (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
שכבת התפוחים המקורמלים|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

2. תחתית העוגיות: מניחים את העוגיות והקינמון במעבד מזון, וטוחנים דק. מוסיפים חמאה ומעבדים עד לאחידות ולמרקם חולי. שופכים לתבנית ומהדקים היטב את הפירורים לתחתית ומכניסים למקרר.

3. בינתיים מכינים את העוגה: מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

4. ממיסים במיקרוגל שוקולד לבן, חמאה ושמנת מתוקה בעוצמה בינונית למשך 50 שניות, ומערבבים. אם צריך מכניסים לעוד 10 שניות ומערבבים עד להמסה מלאה. מניחים בצד.

5. מקציפים במיקסר את הגבינה במהירות בינונית. מוסיפים סוכר וממשיכים להקציף.

6. מוסיפים לגבינה המוקצפת ביצים - אחת בכל פעם עד שהן נטמעות. מנמיכים מהירות, מוסיפים את תמצית הווניל ואת תערובת השוקולד הלבן. 

7. מוציאים את התבנית מהמקרר ויוצקים את התפוחים המקורמלים מעל תחתית העוגיות. מעל התפוחים יוצקים את תערובת הגבינה ומכניסים לתנור לאפייה למשך 60-70 דקות, עד שפני העוגה תפחו מעט והמרכז התייצב אך עדיין מעט רוטט (לא לחשוש זה יתייצב לגמרי בקירור). 

עוגת גבינה ושוקולד לבן - שלב 2 (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
העוגה לפני הכניסה לתנור. שימו לב לנייר האפייה הגבוה שמקיף את התבנית|צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים

8. מכבים את התנור, פותחים את הדלת בחצי הדרך ומשאירים את העוגה להתקרר בתוך התנור הכבוי. כשהעוגה מתקררת, מכסים ומכניסים אותה למקרר ל-6 שעות או למשך לילה. 

9. רוטב טופי קרמל (ניתן להכינו יום לפני ולאחסן במקרר): בסיר בינוני מעל אש בינונית מניחים את חומרי הרוטב, ומערבבים עד המסה מלאה של החמאה והסוכר. מבשלים עוד כמה דקות עד שהרוטב מסמיך, מורידים מהאש ומצננים. מאחסנים במקרר. אם הכנתם את הרוטב יום לפני, יש לחממו 10 שניות במיקרו לפני ההגשה. 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> טיפ: איך מקפיצים אוכל במחבת?
>> מאפינס גבינות ופלפל קלוי