המרכיבים:
לבצק השוקולד:
170 גרם קמח (כ-1/3 1 כוס)
36 גרם קקאו (6 כפות)
קורט מלח
180 גרם חמאה רכה
90 גרם סוכר (7 כפות)
1 חלמון
1/2 1 כפיות שמנת מתוקה
למלית:
3/4 1 כוסות שמנת מתוקה
3/4 כוס מלית דובדבנים קנויה
215 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
אופן ההכנה:
1. מכינים את קלתית השוקולד: מערבבים בקערה את החומרים היבשים - קמח, קקאו ומלח.
2. מקרימים את החמאה והסוכר עד לאחידות (במיקסר, או עם מטרפה ידנית), מוסיפים את החלמון והשמנת המתוקה, ומערבבים עד לאחידות.
3. מוסיפים את החומרים היבשים אל הרוטבים, ומערבבים עד לקבלת בצק לח.
4. פורסים ניילון נצמד על משטח העבודה, מניחים עליו את הבצק ומאחדים אותו. עוטפים את הבצק, משטחים אותו לצורת דיסקית ומניחים אותו במקרר לצינון, לפחות לשעה.
5. לאחר שהבצק הצטנן מספיק, מוציאים אותו מהמקרר ונותנים לו לנוח כ-10 דקות, עד שהוא מרגיש נעים לעבודה - לא רך מדי אבל עדיין קר.
6. מרדדים את הבצק משטח מקומח עד לקוטר שקצת גדול יותר מקוטר התבנית. אם הוא מתרכך מדי, מחזירים אותו למקרר לצינון חוזר.
7. פורשים את הבצק המרודד על התבנית, גם אם קצת מתפקשש אפשר לתקן אותו בקלות עם הידיים. חותכים את עודפי הבצק מצדי התבנית ומקררים שוב למשך חצי שעה.
8. בזמן שהתבנית עם הבצק במקרר, מחממים תנור לחום של 175 מעלות. אופים 18-22 דקות עד שהבצק יבש למגע, ומקררים לחלוטין.
9. מכינים את המלית: מערבבים בסיר בינוני מעל אש בינונית שמנת מתוקה ודובדבנים, ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש, מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
10. מצננים את המלית כרבע שעה ומוזגים אותה אל תוך התבנית עם הבצק המקורר.
11. מאחסנים במקרר לשעתיים לפחות (עדיף במשך הלילה) עד שהטארט מתמצק לחלוטין. מומלץ להגיש אותו בטמפרטורת החדר, יחד עם הדובדבנים שנשארו מהמלית הקנויה.
הטארט עשה לכם חשק למשהו מתוק? תנו בלייק