המצרכים:
תבנית מרובעת מרופדת בנייר אפייה משומן, תחתית ושוליים
120 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
170 גרם שוקולד מריר, קצוץ
1/4 כוס אבקת קקאו משובחת
3 ביצים גדולות
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כוס אגוזי פקאן קלויים (לא חובה)
1 כוס קמח
1 כוס ריבת חלב
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרוגל בפולסים של 20 שניות, ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
3. את הקקאו ומערבבים נמרצות עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים אחרי כל ביצה.
5. מוסיפים סוכר, תמצית וניל, אגוזים וקמח ומערבבים.
6. יוצקים חצי מבלילת הבראוניז לתבנית, ומעליה יוצקים כשליש מריבת החלב בתלוליות מפוזרות. יוצקים את יתרת הבלילה על התלוליות ואז שוב תלוליות מיתרת ריבת החלב.
7. מחדירים סכין עד תחתית התבנית ומציירים שמיניות לאורך ולרוחב הבצק, ליצירת דוגמת שיש. אופים 35-45 דקות.
* המתכון בהשראת דיוויד ליבוביץ.