המרכיבים:
לבצק השמרים:
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים או שקית שמרית (50 גרם)
200 גרם חמאה
1/4 1 כוסות חלב (300 מ"ל)
4 ביצים
3/4 כוס סוכר לבן
1 כפית מלח
למלית:
1/2 כוס דחוסה סוכר חום כהה
1 כף קינמון
60 גרם חמאה מומסת
לציפוי:
3/4 כוס סוכר דמררה (חום בהיר)
60 גרם חמאה
4 כפות דבש
1/2 1 כוס אגוזי פקאן (170 גרם)
תבנית 26-28 עגולה מתפרק, עטופה בתחתית בנייר אלומיניום כדי למנוע נזילות.
אופן ההכנה:
1. מכינים בצק שמרים: במיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח והשמרים.
2. ממיסים חמאה: מכניסים אותה בכלי למיקרוגל במשך 30 שניות, ואם צריך מוסיפים עוד 10 שניות.
3. מחממים מעט את החלב במיקרוגל, כ-10-20 שניות.
4. מוסיפים לקמח את החמאה, החלב, הביצים והסוכר, ומעבדים עד לקבלת בצק.
5. מוסיפים לבצק את המלח ולשים עוד 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה). ניתן להכין את הבצק יום מראש ולהתפיח במקרר במשך הלילה.
6. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
7. מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה מקומח מעט ומחלקים אותו ל-4 חלקים.
8. מרדדים שלושה מתוך ארבעת חלקי הבצק למלבן בעובי כ-1/2 ס"מ. מברישים את המלבן בחמאה המומסת ומפזרים מעל את תערובת הסוכר והקינמון. מגלגלים כל מלבן לרולדה.
9. מכינים את הציפוי: בסיר בינוני מעל אש נמוכה מערבבים סוכר חום, חמאה ודבש, עד שהחמאה נמסה.
10. שופכים את התערובת הקרמלית לתחתית התבנית ומפזרים מעליה את הפקאנים.
11. פורסים את הרולדות לפרוסות ברוחב של כ-5 ס"מ (יוצאות כ-19 פרוסות לרולדה) ומסדרים במעגלים מעל הקרמל והאגוזים. חשוב לשמור על רווח בין הפרוסות, מאחר שהן עוד יתפחו ויתרחבו.
12. מכסים את התבנית במגבת נקייה ומתפיחים כחצי שעה.
13. מכינים לתנור ואופים כ-35 דקות, עד שהפרוסות מזהיבות. הופכים מיד כל עוד הקרמל חם על צלחת הגשה.
* ומה עושים עם רבע הבצק הנוסף? נסו גלילת נוטלה: מרדדים את הבצק למלבן, מורחים עליו ממרח נוטלה ומגלגלים לרולדה. מניחים בתבנית אינגליש קייק ומורחים את החלק העליון בביצה עם מעט מים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה, עד שהעוגה מזהיבה.
יש לכם הצעות נוספות מה לעשות עם מלבן הבצק הרביעי? ספרו לנו ברכיב הפייסבוק