ציוד: תבניות התנור (או תבניות חד פעמיות גדולות), מרופדות בנייר אפייה משומן
מברשת למריחת הביצה וסירופ הסוכר
המרכיבים (ל-30 סהרונים):
לבצק (מבוסס על מתכון של קרין גורן):
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים (או שקית שמרית, 50 גרם)
200 גרם חמאה
1/4 1 כוס (300 מ"ל) חלב
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 כפית מלח
למלית:
ממרח נוטלה
לסירופ הסוכר:
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
שפריץ של לימון
אופן ההכנה:
1. שמים את הקמח במיקסר עם וו לישה ומערבבים לתוכו את השמרים.
2. ממיסים את החמאה במיקרוגל. מתחילים ב-30 שניות, ואם צריך מוסיפים עוד 10 שניות.
3. מחממים מעט את החלב במיקרוגל.
4. מוסיפים לקמח את החמאה, החלב, הביצים והסוכר, ולשים עד לקבלת בצק.
5. מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית, עד שמתקבל בצק חלק ומבריק ומעט דביק. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים לתפיחה, עד להכפלת הנפח. אפשר להכין את הבצק יום מראש ולהתפיח במקרר למשך כל הלילה.
הכנת הסהרונים:
1. מגלגלים את הבצק לנקניק בקוטר של כ-5 ס"מ, ופורסים לפרוסות בעובי 3 ס"מ.
2. מרדדים כל פרוסה לצורה כמה שיותר קרובה למלבן, ומורחים נוטלה.
3. מגלגלים 2/3 מהמלבן, ואת היתרה חותכים לרצועות (ראו תמונה).
4. מלפפים כל רצועה מעל הגליל שנוצר, מעקמים מעט לצורת סהרון, ומניחים בתבנית. מכסים במגבת כדי למנוע התייבשות, ומשאירים לתפיחה נוספת של כשעה.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות. מורחים בביצה ומכניסים לתנור המחומם לכ-20 דקות, עד להשחמה יפה. בינתיים מבשלים את חומרי הסירופ על האש, עד שהסוכר נמס לגמרי.
6. מוציאים את הסהרונים מהתנור ומזגגים מיד בסירופ.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: סהרוני שמרים שוקולד