חביתת תירס קראנצ'ית
חביתה משפחתית עבה ועסיסית שהיא כמעט פשטידה, עם תוספות שכולם אוהבים כמו תירס, פלפל אדום וגבינה צהובה
כתבה פרסומית |
| פורסם 12/07/16
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
3 כפות שמן זית
כוס גרגירי תירס (טריים, קפואים או משומרים)
חצי גמבה חתוכה לקוביות ו/או צ'ילי קצוץ
6 ביצים
2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
כוס פיתה קראנץ' חיטה מלאה
חצי כוס גבינה צהובה מגוררת (לא חובה)
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת עם שמן הזית ומטגנים מעט את התירס והגמבה, עד שהם מזהיבים.
2 מערבבים את הביצים עם הבצל הירוק ומתבלים במלח ופלפל.
3 יוצקים את בלילת הביצים על התירס שבמחבת ומטגנים 2-3 דקות או עד הזהבה.
4 מפזרים פיתה קראנץ' וגבינה צהובה, ומעבירים לתנור שחומם ל-180 מעלות ל-10 דקות.
5 זורים עוד מעט בצל ירוק, ומגישים.
טיפ: מאותם חומרים אפשר להכין חביתות אישיות אפויות בתבנית מאפינס.