מאפה יוגורט במילוי גבינת משק ותרד
מתכון מעולה לשבועות - יוגורט בבצק, גבינה וירוקים במילוי - והכנה כל כך קלילה ופשוטה, שאפילו לא צריך כאן מיקסר או מעבד מזון. חיפשתם מאפה לחג? מצאתם
- זמן עבודהשעה וחצי
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
1/4 1 כוסות יוגורט עיזים לשתייה של משק צוריאל
1/2 2 כוסות קמח לבן - מנופה
1 כפית מלח
למילוי:
200 גר' גבינה בולגרית מעודנת 5% של משק צוריאל
חופן עלי אזוב (זעתר) טרי – שטופים, (ניתן להחליף בעלי אורגנו טרי)
100 גרם עלי תרד או עלי מנגולד - שטופים ( מושרים למשך שעה במסננת עם חצי כפית מלח)
1 בצל לבן – שטוף, קלוף, קצוץ ומטוגן
שמן זית להברשה
אופן ההכנה:
1 לשים את כל מרכיבי הבצק בקערה עד לקבלת בצק חלק ואחיד ומניחים למנוחה (מכוסה) כשעה.
2 מערבבים את כל מרכיבי המילוי.
3 מחממים תנור לטמפרטורה של 240 מעלות.
4 מחלקים את הבצק לחמישה כדורים ומרדדים כל אחד בעזרת מערוך על גבי משטח עבודה מקומח.
5 מניחים מהתערובת במרכז כל כדור בצק, מקפלים את הבצק מעל הגבינה לחצי סהר ומהדקים היטב בעזרת האצבעות. משטחים מעט ובעדינות בעזרת מערוך ומברישים במעט שמן זית.
6 מסדרים את המאפים על גבי תבנית עם נייר אפייה ואופים כ-5 דקות עד להזהבה.
למתכונים נוספים של משק צוריאל, לחצו כאן