שבוע חדש בפתח, וזה הזמן להתחיל אותו עם ארוחה מלאה במנות איקוניות וטעימות בטירוף מידיו של אייל שני: תפוח אדמה ש"נדרס", רטטוי וכמובן הכרובית המפורסמת. את כל אלה ועוד הגיע שני לבשל ממטבח ביתו בשידור חי בתכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12). המתכונים המלאים:
כרובית בתנור
המרכיבים:
כרובית בגודל בינוני (משקל ממוצע 500 גרם)
מים לחליטה
מלח למי חליטה (יחס של 10 גרם לליטר מים
10 מ"ל שמן זית
2 גרם מלח
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-250 מעלות.
- מביאים מי מלח לרתיחה בסיר.
- חותכים מעט את הכרובית בבסיסה אך מקפידים להשאיר עלים ירוקים. מכניסים למים הרותחים לחליטה של כ-7 דקות. הכרובית מוכנה כשהיא טיפה נכנעת ללחיצה אך עדיין קשה מעט. מוציאים מהמים ומניחים בתבנית אפייה.
- נותנים לכרובית להצטנן מעט ואז מושחים אותה בשמן הזית. מפזרים את המלח ומכניסים לתנור. כשהכרובית מזהיבה ומקבלת צבע שחום יפה, היא מוכנה.
תפוח אדמה נדרס
המרכיבים:
1 תפוח אדמה גדול או שניים בינוניים
לרוטב השמנת:
1 גביע שמן חמוצה של פעם
2 בצלים ירוקים, קצוצים לטבעות דקות
2 ענפי שמיר, קצוצים דק דק
1 שן שום, קלופה ומגוררת
מלח ים
אופן ההכנה:
- מבשלים את תפוח האדמה במים רותחים מומלחים עד שהוא כמעט מוכן. מסננים.
- אופים בתנור בטמפרטורה גבוהה עד שתפוח האדמה מזהיב.
- מערבבים היטב בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב.
- הרכבת המנה: פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ומניחים עליו את תפוח האדמה. חוצים אותו לאורכו כך שייפתח כמו פרפר שכנפיו אינן מנותקות.
- בעזרת כף מוזגים לתוך תפוח האדמה 2 כפות מן השמנת החמוצה, וסוגרים את כנפי הפרפר כך שתפוח האדמה נראה שוב שלם.
- מניחים מלמעלה נייר אפייה נוסף ובעזרת מערוך מרדדים את תפוח האדמה עד שהוא מתפשט על פני הנייר ומגיע לעובי של כ-3 מ"מ.
- מסירים את נייר האפייה העליון ואוכלים מיד בכף.
רטטוי
המרכיבים:
חצי ליטר שמן זית או שמן צמחי, לטיגון
1 חציל בגודל בינוני, קרוע ביד לנתחים פראיים
1 בצל יבש גודל בינוני, קלוף וחתוך ל-6 פלחים
3 עגבניות בגודל בינוני, חתוכות כל אחת ל-6 פלחים
3 קישואים בגודל בינוני, חתוכים באלכסונים אורכיים לנתחים בינוניים
לרוטב העגבניות:
4 כפות שמן זית
חצי פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות
4 שיני שום קלופות, קצוצות לקוביות בינוניות
1 כף תרכיז עגבניות משפופרת
1 קופסת שימורים של עגבניות קלופות במיץ, קצוצות דק
מלח ים
אופן ההכנה:
- מטגנים כל ירק בנפרד עד שהוא מזהיב לבלונד, מסננים מן השמן ומניחים על נייר סופג.
- הרוטב: מוזגים את השמן לסיר ומוסיפים את הפלפלים הירוקים. מציתים להבה בינונית בכיריים ומאדים עד שצבע הפלפלים מבהיר ונוצרות סביבם בועיות שמן זעירות.
- מוסיפים את השום הקצוץ, מערבבים וממשיכים לאדות עוד כ-15 שניות.
- מוסיפים את תרכיז העגבניות ומערבבים כ-20 שניות.
- מוסיפים את העגבניות הקצוצות ואת המלח ומביאים לרתיחה. בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מוסיפים כוס מים ומביאים שוב לרתיחה.
- מכבים את האש ומוסיפים את הירקות המטוגנים. מוודאים שהרוטב מכסה את כולם.
- מכניסים לתנור וצולים עד כ-20 דקות, עד שהרוטב מסמיך.