עוף עם גזר, סלק ומיץ רימונים
המרכיבים:
8 פולקעס
מלח
פלפל שחור
מעט שמן זית
בצל, קצוץ גס
6 שיני שום שלמות
כף ג'ינג'ר קצוץ
פלפל צ'ילי אדום
כף גרגירי כמון
בקבוק מיץ רימונים
4 סלקים, חתוכים
4 גזרים, חתוכים
2 כפות דבש
להגשה:
צרור כוסברה, קצוץ
גרגירי רימון
אופן ההכנה:
- ממליחים ומפלפלים את השוקיים ומשחימים אותן בסיר עם שמן הזית. מוציאים מהסיר.
- מוסיפים לסיר בצל, שום, ג'ינג'ר, צ'ילי וכמון ומטגנים כמה דקות. מוסיפים את העוף, מיץ הרימונים, הירקות ושאר המצרכים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים עד שהעוף מוכן.
- מוסיפים כוסברה וגרגירי רימון ומגישים.
סלט טאבולה
המרכיבים:
כוס בורגול, מושרה במים ומסונן
בצל סגול קטן, חתוך לרבעים
2 שיני שום קלופות
חצי פלפל ירוק חריף
חצי צרור נענע
חצי צרור כוסברה
6 צנוניות
2 מלפפונים
עגבניות שרי צבעוניות
לימון
שמן זית
מלח
פלפל שחור
גרגירי רימון, להגשה
אופן ההכנה:
- מרסקים במעבד מזון את הבצל, השום, הפלפל החריף, הנענע והכוסברה – עד לקבלת תערובת פירורית.
- מערבבים את הירקות המרוסקים עם הבורגול בקערה גדולה.
- קוצצים את הצנוניות, המלפפונים והעגבניות ומוסיפים לקערה.
- סוחטים פנימה את הלימון ומוסיפים שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים.
- מפזרים גרגירי רימון ומגישים.
גרגירי חומוס מתובלים
המרכיבים:
3 כפות שמן זית
גרגירי כמון
בצל סגול, קצוץ
שום, קצוץ
פלפל ירוק חריף, קצוץ
2 כוסות גרגירי חומוס קפואים, מופשרים
כוס מים
רבע כוס מיץ לימון
חצי כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
- מטגנים במחבת את הכמון, הבצל, השום והפלפל הירוק.
- מוסיפים את החומוס וממשיכים לטגן.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות.
- מפזרים כוסברה ומגישים.