עוף עם גזר, סלק ומיץ רימונים

המרכיבים:

8 פולקעס

מלח

פלפל שחור

מעט שמן זית

בצל, קצוץ גס

6 שיני שום שלמות

כף ג'ינג'ר קצוץ

פלפל צ'ילי אדום

כף גרגירי כמון

בקבוק מיץ רימונים

4 סלקים, חתוכים

4 גזרים, חתוכים

2 כפות דבש

להגשה:

צרור כוסברה, קצוץ

גרגירי רימון

אופן ההכנה:

  1. ממליחים ומפלפלים את השוקיים ומשחימים אותן בסיר עם שמן הזית. מוציאים מהסיר.
  2. מוסיפים לסיר בצל, שום, ג'ינג'ר, צ'ילי וכמון ומטגנים כמה דקות. מוסיפים את העוף, מיץ הרימונים, הירקות ושאר המצרכים ומביאים לרתיחה.
  3. מבשלים עד שהעוף מוכן.
  4. מוסיפים כוסברה וגרגירי רימון ומגישים.

 סלט טאבולה

המרכיבים:

כוס בורגול, מושרה במים ומסונן

בצל סגול קטן, חתוך לרבעים

2 שיני שום קלופות

חצי פלפל ירוק חריף

חצי צרור נענע

חצי צרור כוסברה

6 צנוניות

2 מלפפונים

עגבניות שרי צבעוניות

לימון

שמן זית

מלח

פלפל שחור

גרגירי רימון, להגשה

אופן ההכנה:

  1. מרסקים במעבד מזון את הבצל, השום, הפלפל החריף, הנענע והכוסברה – עד לקבלת תערובת פירורית.
  2. מערבבים את הירקות המרוסקים עם הבורגול בקערה גדולה.
  3. קוצצים את הצנוניות, המלפפונים והעגבניות ומוסיפים לקערה.
  4. סוחטים פנימה את הלימון ומוסיפים שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים.
  5. מפזרים גרגירי רימון ומגישים.

גרגירי חומוס מתובלים

המרכיבים:

3 כפות שמן זית

גרגירי כמון

בצל סגול, קצוץ

שום, קצוץ

פלפל ירוק חריף, קצוץ

2 כוסות גרגירי חומוס קפואים, מופשרים

כוס מים

רבע כוס מיץ לימון

חצי כפית כורכום

מלח

פלפל שחור

כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. מטגנים במחבת את הכמון, הבצל, השום והפלפל הירוק.
  2. מוסיפים את החומוס וממשיכים לטגן.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות.
  4. מפזרים כוסברה ומגישים.