אפשר כבר להריח את סוף השבוע, ואיתו גם את ארוחת השבת - שאם במקרה עוד לא תכננתם מה להכין בה, כדאי לכם להצטרף לשיעור הפרטי של שף מסעדת "פופינה", אוראל קמחי שהגיע לתוכנית "ישראל מבשלת יחד" (12:00 בקשת 12) והכין סלט ירוקים ורימונים עם פיצוחים לצד ברוסקטת גבינות ופסטה עם קציצות עוף ברוטב ארטישוק. המתכונים המלאים.

סלט ירוקים ורימונים עם פיצוחים לצד ברוסקטת גבינות

המרכיבים:

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

צרור בזיליקום

2 צרורות רוקט

1 רימון, מפורק לגרעינים

50 גרם גרעיני חמנייה קלויים

50 גרם אגוזי מלך קלויים

50 גרם פקאנים קלויים

50 גרם קשיו קלויים

מיץ מ-2 ליים

100 מ"ל שמן זית

מלח

פלפל גרוס

אופן ההכנה:

 

  1. קוצצים דק את כל הירוקים ומעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים את הרימון.
  2. אם הפיצוחים לא קלויים - קולים אותם בתנור עד שהם שחומים קלות וקוצצים דק (אבל לא לאבקה).
  3. מעבירים את האגוזים לקערת הירוקים ומוסיפים את מיץ הליים ואת שמן הזית. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

 

** אפשר להוסיף מעט פלפל ירוק חריף.

ברוסקטת גבינות

המרכיבים:

1 בגט

גבינת מוצרלה מגוררת/פרמזן

מעט שמן זית

2 כפות דבש

4 ענפי תימין

 

אופן ההכנה:

 

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. פורסים את הבגט. מניחים על כל פרוסה גבינה מגוררת, בוזקים מעל שמן זית ודבש ומפזרים עלי תימין ומעט מלח.
  3. מכניסים לתנור ל-2-3 דקות עד שהגבינה מתחממת ונמסה מעט.

פסטה עם קציצות עוף ברוטב ארטישוק, יין לבן ומנגולד

המרכיבים:

1 חבילה ספגטי איכותי

 

לקציצות:

1 ק''ג בשר עוף טחון, רצוי פרגית

1 צרור כוסברה, קצוץ

2 בצלי שאלוט, קצוצים

פלפל ירוק חריף לפי הטעם, קצוץ

2 כפות מיונז

מלח

פלפל שחור

 

לרוטב:

4 כפות שמן זית

1 בצל לבן גדול, קצוץ

8 שיני שום, חצויות

1 כוס יין לבן

2 כפות לימון כבוש

200 גרם רבעי ארטישוק בשמן

1 צרור מנגולד, חתוך

 

אופן ההכנה:

 

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
  2. לקציצות: מערבבים בקערה עוף טחון, כוסברה, שאלוט ופלפל ירוק חריף (במקום לקצוץ, אפשר לטחון הכל במעבד מזון).
  3. מוסיפים את המיונז, מלח ופלפל שחור גרוס ולשים היטב עם הידיים. אם התערובת לא יציבה מספיק אפשר להוסיף פירורי לחם עד שתתקבל מסה נוחה לעבודה. חשוב לזכור שאנחנו רוצים להוסיף את המינימום ההכרחי כדי שהקציצות לא יהיו דחוסות.
  4. מגלגלים קציצות בצורה הרצויה.
  5. בסיר רחב ולא גבוה מחממים שמן זית על אש בינונית. צולים את הקציצות משני הצדדים עד השחמה.
  6. לאותו סיר מוסיפים עוד מעט שמן אם צריך, ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן להשחמה קלה. מוסיפים את היין הלבן.
  7. מוסיפים את הלימון הכבוש, הארטישוקים והמנגולד ומבשלים עד שהיין מצטמצם בערך בחצי.
  8. מוסיפים מים רותחים רק אם צריך כדי שיהיה מספיק רוטב לפסטה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מבשלים על אש נמוכה כמה דקות עד שהקציצות מוכנות לגמרי.
  9. להרכבה: מסדרים בצלחת את הספגטי ומעליו מניחים את הקציצות והרוטב יחד עם כל שאר מרכיביו.