חיים כהן שוב הגיע לתכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12), וגם הפעם הוא סידר לכם ארוחת צהריים שאסור לפספס. הפעם חיים תקתק מרק עדשים, קיפודי ים וקניידלך, ואת כל זה הוא עשה בשידור חי ממטבח ביתו. המתכונים המלאים:


מרק עדשים כתומות וקניידלך
 (בלי ביצים!)

המרכיבים:

2 כוסות עדשים כתומות

ענף סלרי אמריקאי

גזר, מקולף

בצל

שום

כורכום (אפשר גם חוואיג׳/בהרט/קארי)

כמון

בטטה בינונית, מקולפת 

קוביית דלעת של כ-200 גרם

6 כוסות מים

מלח

פלפל שחור

 

לקניידלך: 

כוס קמח מצה 

כפית אבקת אפייה

כפית מחוקה מלח

כף שמן

חצי עד שלושת רבעי כוס מים

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים דק את הסלרי, הגזר, הבצל והשום.
  2. מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים אותם יחד עם הכורכום והכמון.
  3. בינתיים קוצצים את הבטטה והדלעת. מוסיפים אותן לסיר ומטגנים עוד 2 דקות.
  4. מוציאים חצי מכמות הירקות לקערה ומוסיפים עדשים לסיר. מערבבים.
  5. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
  6. מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים 20 דקות ברתיחה.
  7. מרסקים את המרק בעזרת בלנדר מוט ומוסיפים קצת מים אם צריך.
  8. מחזירים פנימה את הירקות ומתקנים טעמים. 
  9. הקניידלך: מערבבים את כל המרכיבים ומעבירים למנוחה במקרר.
  10. מרתיחים מים בסיר, יוצרים כדורים ומבשלים את הקניידלך.
  11. מוסיפים את הקניידלך המבושלים למרק.

 

** אפשר לכתוש שום לתוך המרק המוכן, או להוסיף לו שמן זית ומיץ לימון.

 

קיפודי ים

המרכיבים:

1 קילו פילה בורי, בלי עור

2 כוסות אורז בסמטי

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה 

צרור נענע

צרור שמיר

ענף סלרי

בצל סגול

2 שיני שום

3 כפות שמן זית

כורכום

פלפל לבן

מלח

3 כפות קמח אורז או חלבון מ-2 ביצים או כפית מיונז

אפונה עדינה

לימון

שמן זית

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים בסיר 2 ליטר מים ו-2 כפיות מלח. מבשלים את האורז הבסמטי 5-7 דקות, שלא יהיה רך, מסננים ומפזרים על משטח לצינון.
  2. מחממים סיר נוסף עם 2 וחצי כוסות מים וממליחים.
  3. מרסקים קצרות במעבד מזון את כל הירק, הסלרי, הבצל והשום יחד עם שמן הזית והתבלינים.
  4. מעבירים את הירקות המרוסקים לסיר ובו 2 וחצי כוסות מי המלח הרותחים.
  5. בינתיים קוצצים את הדגים – שליש כמות קוצצים ביד ושני שליש טוחנים במעבד מזון.
  6. מעבירים את הדגים לקערה ומוסיפים חלבון (או קמח אורז או מיונז). מתבלים במלח, פלפל לבן וכורכום ומערבבים.
  7. מוסיפים לתערובת הדגים מחצית מכמות האורז ומערבבים. את שאר האורז שמים בקערה רחבה.
  8. יוצרים קציצות בגודל של כף יד ומגלגלים אותן בקערת האורז כך שהאורז יצפה אותן.
  9. מוסיפים אפונה עדינה למים הירוקים הרותחים ומכניסים את הקציצות. גובה הנוזל הירוק צריך להיות בערך שני שליש מהקציצות.
  10. מכסים ומבשלים 15-20 דקות, עד שהקציצות מוכנות.