חיים כהן שוב הגיע לתכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12), וגם הפעם הוא סידר לכם ארוחת צהריים שאסור לפספס. הפעם חיים תקתק מרק עדשים, קיפודי ים וקניידלך, ואת כל זה הוא עשה בשידור חי ממטבח ביתו. המתכונים המלאים:
מרק עדשים כתומות וקניידלך (בלי ביצים!)
המרכיבים:
2 כוסות עדשים כתומות
ענף סלרי אמריקאי
גזר, מקולף
בצל
שום
כורכום (אפשר גם חוואיג׳/בהרט/קארי)
כמון
בטטה בינונית, מקולפת
קוביית דלעת של כ-200 גרם
6 כוסות מים
מלח
פלפל שחור
לקניידלך:
כוס קמח מצה
כפית אבקת אפייה
כפית מחוקה מלח
כף שמן
חצי עד שלושת רבעי כוס מים
אופן ההכנה:
- קוצצים דק את הסלרי, הגזר, הבצל והשום.
- מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים אותם יחד עם הכורכום והכמון.
- בינתיים קוצצים את הבטטה והדלעת. מוסיפים אותן לסיר ומטגנים עוד 2 דקות.
- מוציאים חצי מכמות הירקות לקערה ומוסיפים עדשים לסיר. מערבבים.
- מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
- מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים 20 דקות ברתיחה.
- מרסקים את המרק בעזרת בלנדר מוט ומוסיפים קצת מים אם צריך.
- מחזירים פנימה את הירקות ומתקנים טעמים.
- הקניידלך: מערבבים את כל המרכיבים ומעבירים למנוחה במקרר.
- מרתיחים מים בסיר, יוצרים כדורים ומבשלים את הקניידלך.
- מוסיפים את הקניידלך המבושלים למרק.
** אפשר לכתוש שום לתוך המרק המוכן, או להוסיף לו שמן זית ומיץ לימון.
קיפודי ים
המרכיבים:
1 קילו פילה בורי, בלי עור
2 כוסות אורז בסמטי
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
צרור נענע
צרור שמיר
ענף סלרי
בצל סגול
2 שיני שום
3 כפות שמן זית
כורכום
פלפל לבן
מלח
3 כפות קמח אורז או חלבון מ-2 ביצים או כפית מיונז
אפונה עדינה
לימון
שמן זית
אופן ההכנה:
- מרתיחים בסיר 2 ליטר מים ו-2 כפיות מלח. מבשלים את האורז הבסמטי 5-7 דקות, שלא יהיה רך, מסננים ומפזרים על משטח לצינון.
- מחממים סיר נוסף עם 2 וחצי כוסות מים וממליחים.
- מרסקים קצרות במעבד מזון את כל הירק, הסלרי, הבצל והשום יחד עם שמן הזית והתבלינים.
- מעבירים את הירקות המרוסקים לסיר ובו 2 וחצי כוסות מי המלח הרותחים.
- בינתיים קוצצים את הדגים – שליש כמות קוצצים ביד ושני שליש טוחנים במעבד מזון.
- מעבירים את הדגים לקערה ומוסיפים חלבון (או קמח אורז או מיונז). מתבלים במלח, פלפל לבן וכורכום ומערבבים.
- מוסיפים לתערובת הדגים מחצית מכמות האורז ומערבבים. את שאר האורז שמים בקערה רחבה.
- יוצרים קציצות בגודל של כף יד ומגלגלים אותן בקערת האורז כך שהאורז יצפה אותן.
- מוסיפים אפונה עדינה למים הירוקים הרותחים ומכניסים את הקציצות. גובה הנוזל הירוק צריך להיות בערך שני שליש מהקציצות.
- מכסים ומבשלים 15-20 דקות, עד שהקציצות מוכנות.