יום העצמאות כבר מאחורינו, ההקלות על הסגר בעיצומן אבל הדרישה לארוחות צהריים קלות להכנה, משביעות וטעימות עדיין בתוקף. למזלנו, אבי ביטון הגיע לתכנית ישראל מבשלת יחד (12:00 בקשת 12) כדי להכין כמה מנות שכדאי לאמץ כמו פולנטה תירס ופטריות ותבשיל פרגיות עם קוסקוס. המתכונים המלאים:
פולנטה תירס ופטריות צלויות
המרכיבים:
2 קופסאות תירס, מסוננות
רבע כוס חלב
30 גרם חמאה
מלח
חבילת פטריות, חתוכות לרבעים
3 כפות שמן זית
פרמזן לגירוד
אופן ההכנה:
- טוחנים את התירס במעבד מזון למחית (להיזהר לא לטחון יתר על המידה).
- מחממים בסיר קטן את התירס הטחון, חלב, חמאה ומלח. שמים בצד.
- צולים את הפטריות בשמן זית וממליחים.
- מסדרים את הפולנטה בצלחת, מפזרים מעל את הפטריות ומגררים פרמזן מלמעלה.
תבשיל מהיר של פרגיות עם קוסקוס ללא גלוטן
המרכיבים:
300 גרם פרגיות, חתוכות לקוביות
6 כפות שמן זית
מלח
4 שיני שום
פלפל חריף ירוק
3 עגבניות, קצוצות
כף רסק עגבניות
צרור כוסברה, קצוץ
לקוסקוס קמח תירס:
2 כוסות קמח תירס
3 כוסות מים
2 כפיות מלח
4 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה:
- מטגנים את הפרגיות בשמן הזית כ-2 דקות וממליחים. מוסיפים שום, פלפל חריף ועגבניות ומבשלים 5 דקות.
- מוסיפים רסק עגבניות וכוסברה ומבשלים 3 דקות נוספות.
- הקוסקוס: מחממים בסיר קטן את המים, המלח והשמן. כשרותח מוסיפים את קמח התירס. מערבבים, מבשלים 5 דקות ומורידים מהאש. מחכים 15 דקות נוספות.
- מנפים בנפה של קוסקוס.
- מגישים את הקוסקוס עם תבשיל הפרגיות.
סטייק פרגית ערמונים ודבש תמרים
המרכיבים:
500 גרם סטייק פרגית
5 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
10 שיני שום, שלמות
3 ענפי תימין
4 כפות דבש תמרים
6 פטריות, חתוכות לרבעים
חצי כוס מים
חבילת ערמונים
צרור בצל ירוק, קצוץ
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית במחבת, מתבלים את הפרגיות במלח ופלפל וצולים 2 דקות מכל צד.
- מוסיפים את כל המרכיבים פרט לבצל הירוק ומבשלים על להבה בינונית 6 דקות.
- מוסיפים את הבצל הירוק ומגישים.